Čekija: valdininkas neteko posto dėl skiepijimo be eilės

Čekijos valstybinio sveikatos instituto vadovas Pavelas Březovský`is ketvirtadienį atsistatydino iš savo posto pasirodžius informacijai, kad jis savo darbuotojams suorganizavo skiepijimą nuo koronaviruso be eilės.

Tai pranešė televizijos kanalas „ČT24“.

„Akivaizdu, kad situacija rimta, ir šiandien jis atsistatydino“, - pakomentavo incidentą Čekijos sveikatos apsaugos ministras Janas Blatný`is.

Pasak Čekijos žiniasklaidos, institute 1 tūkst. vakcinos nuo koronaviruso dozių neteisėtai buvo paskirstyta šios įstaigos darbuotojams ir jų artimiesiems.

Kaip pabrėžė ministras, institute daug žmonių dirba su infekcinėmis medžiagomis, bet tai jokiu būdu nepateisina sprendimo suteikti jiems galimybę pasiskiepyti be eilės.

Nuo penktadienio Čekijoje prioritetine tvarka galės skiepytis nuo koronaviruso visi medicinos darbuotojai, taip pat vyresni kaip 80 metų amžiaus asmenys.

Vakcinacijos kampanija šalyje prasidėjo gruodžio 27 d., nuo to laiko paskiepyta jau daugiau kaip 70 tūkst. žmonių.

Pastarąją parą Čekijoje nustatyti 10 854 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, mirė 82 žmonės. Nuo pandemijos pradžios šalyje Covid-19 aukomis jau tapo 13 856 gyventojai.


Šiame straipsnyje: Čekijaskiepaivakcina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Tai Čekijoje neteko posto valdininkas už neteisėtą veiklą! Lietuvoje to nesulauksime, nes visa teisinė sistema yra supuvusi! Net žmogžudžiai nuteisti už žmogžudystes iki gyvos galvos po kiek laiko išeina į laisvę(mat kalėjime elgiasi gerai, nevartoja narkotikų, alkoholio...) - durnių laivo įstatymai

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Skvělá zpráva!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių