Pereiti į pagrindinį turinį

D. Cameronas ragina visus būti tolerantiškais

2016-06-17 21:45
BNS inf.

Didžiosos Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) penktadienį paragino visus viešuose debatuose būti tolerantiškus; jis kalbėjo netoli tos vietos, kur prie bibliotekos Berstolo kaime Anglijos šiaurėje buvo nužudyta parlamentarė Jo Cox (Džo Koks); taip pat pranešta, kad parlamentas susirinks pirmadienį pagerbti nužudytos kolegės.

Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / Scanpix nuotr.

„Ten kur matome neapykantą, kur matome nesutarimus, kur matome netoleranciją, turime to atsisakyti“, – sakė konservatorius D.Cameronas per bendrą renginį su leiboristų lyderiu Jeremy Corbynu (Džeremiu Korbinu) bei Bendruomenių Rūmų pirmininku Johnu Bercow (Džonu Berkou).

„Šiandien mūsų tauta yra visiškai sukrėsta. Laikas sustoti ir pagalvoti apie kai kuriuos dalykus, kurie svarbūs mūsų šaliai“, – sakė D.Cameronas.

Jis paragino žmones „branginti demokratiją, kurią turime šiose salose“, dar pridurdamas, kad Britanijos taika, stabilumas ir ekonominė gerovė - visa tai „pagrįsta tolerantiškumu“.

J.Corbynas pasakė paprašęs Bendruomenių Rūmų pirmininko ir D.Camerono sušaukti parlamentą, kad parlamentarai galėtų pagerbti J.Cox, buvusią pagalbos darbuotoją ir dviejų vaikų motiną, pirmą kartą pernai išrinktą į parlamentą.

„Parlamentas bus sukviestas pirmadienį, kad galėtume pagerbti ją visų šioje šalyje vardu, visų, kurie vertina demokratiją, žodžio laisvę, politinės išraiškos laisvę be jokio brutalumo, kurį patyrė Jo (Džo)“, – pažymėjo J.Corbynas.

Yra suimtas vienas 52-ejų vyras po žiauraus išpuolio, per kurį į J.Cox buvo šauta du ar tris kartus ir dar durta peiliu, kai ji gulėjo ant grindinio, kaip nurodė liudininkai.

J.Bercow dar pažymėjo, kad „negalima leisti blogiui, negalima leisti, kad jis triumfuotų prieš gėrį“.

Parlamente kol kas yra laisva Betlio ir Speno apygardai atstovaujančio parlamentaro vieta.

D.Camerono vadovaujama konservatorių partija penktadienį pareiškė, kad toje apygardoje per pakartotinus rinkimus nekels savo kandidato, kad pagerbtų „daugelio mylimą“ politikę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų