D. Trumpas apie karą Ukrainoje: per 24 valandas tas karas bus išspręstas, jis bus baigtas

  • Teksto dydis:

Buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį atsisakė pasakyti, ar jis nori, kad karą laimėtų Ukraina, ar Rusija.

„Nemąstau apie pergales ir pralaimėjimus. Aš galvoju apie tai, kaip viską išspręsti“, – sakė D. Trumpas tiesioginėje transliacijoje per televiziją CNN iš diskusijų forumo Naujojo Hampšyro valstijoje.

„Noriu, kad visi nustotų mirti. Jie miršta. Rusai ir ukrainiečiai. Noriu, kad jie nustotų mirti. Ir aš tai padarysiu“, – teigė D. Trumpas, prieštaraudamas įsitvirtinusiai respublikonų politikai remti Kyjivą.

„Tai padarysiu per 24 valandas. Aš tai padarysiu. Kad tai padarytumėte, jums reikia prezidento įgaliojimų“, – sakė jis.

Anksčiau rotušėje D. Trumpas tvirtino, kad praėjusių metų vasarį prasidėjusį karą galėtų sustabdyti tiesiogiai derėdamasis su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu ir Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Susitiksiu su V. Putinu. Susitiksiu su V. Zelenskiu. Jie abu turi silpnybių ir abu turi stipriųjų pusių. Ir per 24 valandas tas karas bus išspręstas. Jis bus baigtas“, – sakė D. Trumpas.

Noriu, kad visi nustotų mirti. Jie miršta. Rusai ir ukrainiečiai. Noriu, kad jie nustotų mirti. Ir aš tai padarysiu.

Per interviu D. Trumpas atsisakė pasakyti, ar jis mano, kad V. Putinas yra karo nusikaltėlis dėl žiaurumų Ukrainoje.

„Jei pasakysite, kad jis yra karo nusikaltėlis, bus daug sunkiau susitarti, kad šis reikalas būtų sustabdytas, – teigė jis. – Jei jis bus karo nusikaltėlis, žmonės jį suims ir įvykdys egzekuciją, jis kovos daug sunkiau nei kitomis aplinkybėmis. Apie tai bus kalbama vėliau.“

Buvęs prezidentas taip pat sakė manantis, kad V. Putinas padarė klaidą įsiverždamas į Ukrainą.

Paprašytas patikslinti, D. Trumpas teigė: „Jo klaida buvo tai, kad jis ten įžengė. Jis niekada nebūtų įžengęs, jei aš būčiau buvęs prezidentas.“

76 metų D. Trumpas jau paskelbė apie savo siekį sugrįžti į Baltuosius rūmus per 2024 metų prezidento rinkimus ir yra pagrindinis respublikonų partijos kandidatas, nors jam buvo iškelta baudžiamoji byla ir tebevyksta daugybė kitų tyrimų dėl rimtų kaltinimų.


Šiame straipsnyje: Donaldas Trumpaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių