D. Trumpas piktai užsipuolė Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu koordinatorę

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį piktai užsipuolė Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu darbo grupės koordinatorę Deborah Birx (Debora Berks), šiai paskelbus niūrų įspėjimą apie naują pandemijos bangą.

Prezidentas D. Birx komentarus pavadino „apgailėtinais“. 

D. Trumpas, nirštantis dėl to, kaip žiniasklaida nušviečia jo veiksmus kovojant su pandemija, pareiškė, kad D. Birx pasidavė spaudimui kalbėti neigiamus dalykus.    

„Deborah prarijo jauką ir smogė mums. Apgailėtina!“ – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“. 

Sekmadienį D. Birx televizijai CNN sakė, kad Jungtinėse Valstijose, kuriose nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 jau mirė beveik 155 tūkst. žmonių, prasideda „naujas užkrato plitimo etapas“.   

„Jis nepaprastai išplitęs, – kalbėjo Baltųjų rūmų koordinatorė. – Visi, gyvenantys kaimo vietovėse: jūs neatsparūs virusui ir nuo jo neapsaugoti.“ 

D. Trumpas sakė, kad D. Birx savo įspėjimą paskelbė po to, kai sulaukė Atstovų Rūmų pirmininkės demokratės Nancy Pelosi (Nensi Pelousi) puolimo.  

N. Pelosi ir kiti demokratai kritikavo patyrusią visuomenės sveikatos ekspertę D. Birx, esą ji savo pateikiama informacija siekia įsiteikti D. Trumpui.   

„Manau, prezidentas skleidžia dezinformaciją apie virusą, o ji yra jo paskirta, todėl ja nepasitikiu“, – sakė N. Pelosi televizijai ABC.  

Sekmadienį Baltieji rūmai suskubo ginti D. Birx. 

„Pirmininkė N. Pelosi elgiasi labai neatsakingai, bandydama pakirsti visuomenės pasitikėjimą D. Birx – pagrindine visuomenės sveikatos profesionale kovos su koronavirusu darbo grupėje“, – tviteryje rašė strateginės komunikacijos vadovė Alyssa Farah (Alisa Fara). 

„Be to, tai tiesiog neteisinga. Taškas. Pabaiga“, – pridūrė ji.     

Tačiau D. Trumpas savo pirmadienio žinute tviteryje pakeitė kursą.   

„Taigi, Išprotėjusi Nancy Pelosi pasakė siaubingų dalykų apie dr. Deborah Birx, puolė ją už tai, kad ji per daug pozityvi dėl labai gero darbo, kurį mes atliekame kovodami su Kinijos Virusu, įskaitant Vakcinas ir Vaistus. Siekdama atremti Nancy puolimą, Deborah prarijo jauką ir smogė mums. Apgailėtina!“ – rašė prezidentas.  

JAV vyriausiasis užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci (Entonis Faučis), dar vienas itin gerai pažįstamas šalies atsako į pandemiją veidas, dažnai užsitraukia Baltųjų rūmų, o neretai ir paties D. Trumpo, rūstybę už pateikiamus epidemiologinės padėties vertinimus.    

Autoritetingo imunologo pateikiami vertinimai dažnai kertasi su prezidento piešiamu šviesesniu situacijos vaizdu.   

D. Trumpas yra pavadinęs A. Fauci „panikos kėlėju“ ir apkaltinęs jį visuomenės klaidinimu. Praėjusią savaitę prezidentas pareiškė, jog neteisinga, kad šio mediko populiarumo reitingas yra gerokai aukštesnis už jo paties. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilte

vilte portretas
ta Fauci tai turi teisti.Trump suprato aferą.

Bravo

Bravo portretas
Bravo!! D.Tramp,Bravo ishprausk tas kvailas bobas.Visada zaviuosi to Baltaveidzio zmogaus tarnyste jo tautieciams,,bet kvaishi "amerikanos" -minkstasmegeniai;; Gaila ,kad toks turtingas zmogus ilipo I tokia buza,,juk JIS turi VISKO;;;o valdzioje?!! beeeee
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių