D. Trumpas po išteisinimo apkaltos procese: politinis judėjimas „tik prasidėjo“

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį pasveikino JAV Senato sprendimą pripažinti jį nekaltu apkaltos procese ir pareiškė, kad jo politinis judėjimas „tik prasidėjo“.

„Mūsų istorinis, patriotinis ir gražus judėjimas Padaryti Ameriką Vėl Didžią dar tik prasidėjo“, – paskelbė D. Trumpas pranešime, kuris buvo paskelbtas netrukus po Senate įvykusio balsavimo.

„Ateinančiais mėnesiais turėsiu daug kuo su jumis pasidalyti ir tikiuosi, kad galėsiu tęsti mūsų neįtikėtiną kelionę kartu, kad pasiektume Amerikos didybę visiems mūsų žmonėms“, – pažymėjo jis.

„Mūsų laukia tiek daug darbo ir netrukus mes pristatysime šviesios, spindinčios ir beribės Amerikos ateities viziją“, – pridūrė D. Trumpas.

Kad D. Trumpas būtų pripažintas kaltu dėl maišto kurstymo, už tai turėjo balsuoti du trečdaliai senatorių 100 vietų Senate.

Tačiau už D. Trumpo pripažinimą kaltu balsavo 57 Senato nariai, įskaitant septynis respublikonus.

D. Trumpas antrąjį apkaltos procesą buvo pavadinęs „didžiausios raganų medžioklės mūsų šalies istorijoje tęsiniu“.

Mūsų laukia tiek daug darbo ir netrukus mes pristatysime šviesios, spindinčios ir beribės Amerikos ateities viziją.

„Nė vienam prezidentui nebuvo tekę patirti nieko panašaus“, – pareiškė jis.

Apkaltą buvusiam valstybės vadovui inicijavę demokratai teigė, kad jis sąmoningai kurstė įtampą šalyje po to, kai lapkričio 3 dieną pralaimėjo prezidento rinkimus Joe Bidenui (Džo Baidenui), be konkrečių įrodymų teigdamas, kad balsavimo procesą aptemdė masinis klastojimas.

Sausio 6 dieną per mitingą netoli Baltųjų rūmų jis pasakė ugningą kalbą, kviesdamas minią žygiuoti į Kongresą, kur tą dieną buvo tvirtinama J. Bideno pergalė. D. Trumpas taip pat ragino savo šalininkus „velniškai kovoti“ („fight like hell“), prieš šiems patraukiant į Kapitolijų.

Minia įsiveržė į JAV Kapitolijų ir sutrikdė rinkimų rezultatų tvirtinimą. Per kilusį chaosą žuvo penki žmonės, tarp jų – nušauta į Kapitolijų įsiveržusi moteris, taip pat minios sumuštas policininkas.


Šiame straipsnyje: Donaldas TrumpasapkaltaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ū

Ū portretas
Trumpas nusipelno hitlerio likimo.

gerai

gerai portretas
ir padek jam Dieve pries si setono demonu siauteima visam pasauly stiprybes ir istvrmea PAGARBA;;;;;;

Ū

Ū portretas
Putino vaflioras pragydo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių