D. Trumpas pristatė interneto platformą bendravimui su amerikiečiais

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), pašalintas iš „Twitter“ ir virtinės kitų socialinių tinklų, antradienį pristatė savo interneto platformą, kurioje tiesiogiai bendraus su amerikiečiais.

Platforma pristatyta „Facebook“ nepriklausomai Priežiūros komisijai ruošiantis priimti sprendimą, ar toliau blokuoti eksprezidento paskyrą. 

Naujoje platformoje „From the Desk of Donald J. Trump“ buvęs JAV lyderis galės publikuoti tekstus ir skelbti vaizdo įrašus.

Anot Vakarų žiniasklaidos, ši platforma labiau panaši į asmeninį tinklaraštį, o ne socialinį tinklą.

Anksčiau D. Trumpo aplinkos žmonės sakė, kad eksprezidentas ruošiasi steigti būtent socialinį tinklą, kuriame galėtų netrukdomai bendrauti jo šalininkai.

D. Trumpo provokuojama retorika socialiniuose tinkluose tapo viena iš skiriamųjų jo prezidentavimo ypatybių. Tviteryje jis turėjo 88 mln. sekėjų ir dažnai šiame socialiniame tinkle pliekdavo savo kritikus arba skelbdavo apie svarbius politikos ar personalijų pokyčius.    

Tačiau tviteris visam laikui blokavo eksprezidento paskyrą @realDonaldTrump, kai jis sausio 6 dieną paragino savo šalininkus dalyvauti mitinge, virtusiame žmonių gyvybių pareikalavusiu JAV Kapitolijaus šturmu.

Eskprezidento paskyras visam laikui ar laikinai taip pat blokavo kitos populiariausios platformos, įskaitant „Facebook“, „Instagram“, „YouTube“ ir „Snapchat“.

D. Trumpas jau kelis metus tvirtina, kad socialiniai tinklai turi galimybę manipuliuoti informacija, nes jų veikla faktiškai nereguliuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
jis ne buves o esantis nes blogis pralaimi liko tik jo bidartistai korporaciju ireminti kaip ruporai;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių