D. Trumpas tviteryje parėmė žmones, protestuojančius prieš nurodymus neiti iš namų

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį parėmė žmones, keliose valstijose protestavusius prieš nurodymus neiti iš namų, kuriais siekiama stabdyti koronaviruso plitimą.

„IŠVADUOKITE MINESOTĄ! – tviteryje parašė D. Trumpas. – IŠVADUOKITE MIČIGANĄ!“

Kiek vėliau respublikonų prezidentas parašė: „IŠVADUOKITE VIRDŽINIJĄ, ir apsaugokite savo puikią 2-ąją pataisą. Ji puolama!“

Šiose trijose valstijose šią savaitę vyko demonstracijos prieš jų gubernatorių paskelbtas karantino priemones. Visų šių valstijų gubernatoriai yra demokratai.

D. Trumpas penktadienį taip pat užsipuolė Niujorko gubernatorių demokratą Andrew Cuomo (Endrių Kuomą) ir sakė, kad jis turėtų „padaryti darbą“. Niujorko valstija, kurioje užregistruota daugiau kaip 10 tūkst. mirties atvejų, yra protrūkio Jungtinėse Valstijose epicentras.

A. Cuomo, kuris anksčiau sakė nenorintis veltis į „mūšį“ su prezidentu, atkirto: „Jei jis sėdi namie ir žiūri televizorių, galbūt jam reiktų atsistoti ir eiti į darbą.“

Daugiau kaip 40 iš 50 valstijų nurodė gyventojams būti namie; maždaug 95 proc. visų JAV gyventojų šiuo metu gyvena su vienokiais ar kitokiais ribojimais pagal federalinės vyriausybės gaires dėl socialinio atstumo.

D. Trumpas ketvirtadienį pristatė planus valstijoms vėl atverti savo ekonomikas, bet iš esmės paliko tai spręsti jų gubernatoriams.

Mičigano gubernatorė Gretchen Whitmer (Grečen Vitmer) penktadienį žurnalistams sakė, jog tikisi, kad D. Trumpo tviterio žinutėmis „neskatinami tolesni protestai“.

„Vėl paleisime savo ekonomiką, kai tai bus saugu“, – sakė ji.

Virdžinijos gubernatorius Ralphas Northamas (Ralfas Nortamas) atmetė D. Trumpo žinutes.

„Kaip Virdžinijos... gubernatorius aš su savo darbuotojais kariauju biologinį karą, – sakė R. Northamas. – Neturiu laiko dalyvauti tviterio karuose.“

Paklaustas apie D. Trumpo žinutes, Minesotos gubernatorius Timas Walzas (Timas Veizas) sakė, kad jo „svarbiausia atsakomybė yra apsaugoti Minesotos žmones“.

„Nevaržomos tirados“

Nors G. Whitmer, R. Northamas ir T. Walzas į D. Trumpo tviterio žinutes reagavo santūriai, Vašingtono valstijos gubernatorius Jay Inslee (Džėjus Inslis), siekęs Demokratų partijos kandidato į prezidentus statuso, reiškė pasipiktinimą.

„Prezidento pareiškimai... skatina neteisėtus ir pavojingus aktus, – sakė J. Inslee. – Jis milijonams žmonių kelia užsikrėtimo COVID-19 pavojų. Jo nevaržomos tirados ir raginimai žmonėms „išvaduoti“ valstijas taip pat galėtų nulemti smurtą.“

D. Trumpo tviteryje paminėta 2-oji konstitucijos pataisa užtikrina amerikiečiams teisę nešiotis ginklus.

Virdžinijos gubernatorius R. Northamas praėjusią savaitę pasirašė įstatymą, kuriuo valstijoje įvedamos kelios ginklų kontrolės priemonės.

Didžiausias protestas prieš nurodymą likti namuose trečiadienį vyko Mičigano sostinėje Lansinge – dalyvavo maždaug 3 tūkst. žmonių, kurių kai kurie buvo ginkluoti. Mičigano įvestos socialinio atstumo priemonės yra vienos griežčiausių JAV. Valstijoje patvirtinta daugiau kaip 2,2 tūkst. mirties nuo koronaviruso atvejų – tai vienas didžiausių skaičių šalyje.

Virdžinijoje su COVID-19 siejamų mirties atvejų yra daugiau kaip 230, o Minesotoje – daugiau kaip 110.

Maždaug 800 protestuotojų penktadienį dalyvavo demonstracijoje „Išvaduokite Minesotą“ prie gubernatoriaus T. Walzo rezidencijos Sent Pole.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ponas

ponas portretas
demokratai visada bus pries trampa,nes jie naikina zmonija

tokia

tokia portretas
marionetyne propoganda iliuminatai mazi/na zmoniu skaiciu ir tam tinka visi metodai?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių