D. Tuskas: migrantų padėtis dar blogės

Europos vadovų susitikimams pirmininkaujantis Donaldas Tuskas perspėjo, kad migrantų srautas tik didės, o jų padės dar blogės, nes Europos Sąjunga dar nesutaria dėl atsako.

Jungtinės Tautos antradienį paskelbė, kad Europos krantus šiemet pasiekė jau daugiau kaip 700 tūkstančių migrantų ir pabėgėlių. Iš jų – 560 tūkstančių Graikijoje, kiti – Italijoje. Žuvo ar dingo 3200.

Migracijos organizacija sako, kad registruoti srautą vis sunkiau dėl prastėjančių orų. Per debatus Europos parlamente Europos vadovų tarybos pirmininkas D. Tuskas pakartojo, kad krizė yra didžiausia bendrijoje per dešimtmečius ir gali pakirsti daugelį jos laimėjimų, tokių kaip Šengeno erdvė, jei nebus vienybės. Kol šalys nesutaria ir tarpusavyje, ir su Turkija, sakė D. Tuskas, padėtį toliau blogina Rusijos antskrydžiai, jau sukėlę naują daugiau kaip šimto tūkstančių pabėgėlių bangą.

„Turime vienu kartu baigti šį visiškai nereikalingą ginčą tarp remiančiųjų išorės sienų apsaugą ir solidarumo bei atvirumo advokatų. Mums reikia ir to, ir to. Reikia atkurti veiksmingą pasienio kontrolę ir pradėti valdyti padėtį prie mūsų sienų. Tai turi apimti neteisėtų mūsų sienos kirtimų sustabdymą, visų prieglobsčio prašytojų registravimą, ir atitinkamų priėmimo vietų organizavimą. Savaime tai nesustabdys srauto, bet reikšmingai jį sumažins“, – sako D. Tuskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar prie ES sienų

ar prie ES sienų portretas
negalima atsijoti pabėgėlių, dezertyrų ir ekonominių pabėgėlių?

Blogės

Blogės portretas
migrantų padėtis ar tų, kas priversti juos priglausti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių