Danija pasirengusi siųsti karinę techniką į Ukrainą

Danija pirmadienį pareiškė esanti pasirengusi siųsti karinę techniką į Ukrainą, Vakarams intensyvinant diplomatiją ir grasinant griežtomis ekonominėmis sankcijomis Rusijai, kad būtų užkirstas kelias invazijai.

„Esame pasirengę siųsti karinę techniką į Ukrainą. Mes jau teikiame konsultacijas“, – spaudos konferencijoje sakė premjerė Mette Frederiksen.

„Žinome, kad yra prašymas patarti dėl kibernetinio saugumo“, – pridūrė ji. Anksčiau šį mėnesį įvyko didelė kibernetinė ataka, kurią Kijevas priskyrė Rusijai, atakos metu buvo įsilaužta į Ukrainos vyriausybės svetaines.

Tačiau M. Frederiksen sakė, kad apie Danijos kariuomenės dislokavimą Ukrainoje „nediskutuojama“.

„Mes, kaip ir kiti, norime padėti. Tarptautiniu lygiu sutarėme imtis sankcijų, jei Rusija puls Ukrainą“, – sakė ji.

NATO narė Danija praėjusią savaitę, Ukrainos užsienio reikalų ministrui Dmytro Kulebai lankantis Kopenhagoje, įsipareigojo skirti Kijevui maždaug 80 mln. eurų kasmetinę pagalbą.

Tai papildomi pinigai šalia 22 mln. eurų vertės paramos programos, apie kurią sausio viduryje paskelbė Danijos užsienio reikalų ministras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Jau pusantro šimto metų tie kvailiai nematė karo ir lavonų. Galės pamatyti dabar. O dar gi pas juos irgi bobiausybė....viskas aišku.

Anonimas

Anonimas portretas
Po skiepų be smegenų liko.

Danija pasirengusi siųsti karinę techniką

Danija pasirengusi siųsti karinę techniką portretas
ir nė vieno savo šaunuolio husaro. Kariaukit, mes paremsim. Kariauti - pėdkelnės per siauros.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių