Darbo rinka Ispanijoje atsigauna

Ispanijos darbo rinka po pandemijos nulemtų sunkumų  pernai smarkiai atsigavo. Gruodžio 31-ąją buvo registruota tik 3,1 mln. bedarbių, antradienį Madride pranešė Darbo ministerija.

Tai yra 780 000 arba 20,1 proc. mažiau nei prieš metus. Bendras skaičius, be to, yra žemiausias metų pabaigoje nuo 2007-ųjų. Lyginant su pandemijos pradžia 2020 metų vasarį, šiuo metu bedarbių yra 140 000 mažiau.

„Socialinė apsauga leido atsigauti darbo rinkai“, - tviteryje džiūgavo kairiosios vyriausybės darbo ministrė Yolanda Díaz. Nedarbas traukiasi 10 mėnesių, to Ispanijoje esą dar niekad nėra buvę.

Smarkai bedarbių skaičius mažėjo Aragono ir Katalonijos regionuose – po 26 proc. bei Kanaruose (25 proc.). Gale rikiuojasi Baskija, kur nedarbas yra maždaug 11 proc. mažesnis, lyginant su metais anksčiau.

Darbo ministerija Madride pateikia tik absoliučius skaičius. Bedarbių procentą nustato ir skelbia statistikos tarnyba INE. Trečiąjį ketvirtį jis sumažėjo iki 14,57 proc. Tai buvo beveik 1,7 procentinio punkto mažiau nei tą patį ankstesnių metų ketvirtį. Nepaisant gerų tendencijų, Ispanijoje nedarbo rodiklis yra aukščiausias tarp 27 ES šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių