Pereiti į pagrindinį turinį

Degtine aplaistytas pasitraukimas

2008-10-09 09:00
Degtine aplaistytas pasitraukimas
Degtine aplaistytas pasitraukimas / AFP nuotr

Rusijos kariams vakar pradėjus trauktis iš postų okupuotoje Gruzijos teritorijoje neapsieita be kuriozų. Keli rusų kariai vos nepražiopsojo savo junginio pasitraukimo, nes gėrė.

Nesiorientavo aplinkoje

Du uniformuotus karius gruzinų pareigūnai Rusijos kariškiams į Karalečio patikrinimo postą pristatė kelios valandos prieš numatytą rusų pajėgų atsitraukimą iš pozicijų pagrindinėje Gruzijos dalyje. Prieš tai visą naktį girtiems rusams teko blaivytis gruzinų policijos nuovadoje.

Vienas gruzinų policininkas sakė, kad neblaivūs rusų kariai buvo sulaikyti antradienio vakarą, kai automobiliu važiavo Karelio regione, į vakarus nuo Karalečio. Pasak pareigūno, jie buvo smarkiai išgėrę ir juos areštavusių pareigūnų klausė: "Kur mes?"
Pas saviškius grąžintiems prasiblaiviusiems rusams nebuvo lengva. Kaip informavo "Reuters" korespondentas, Rusijos taikos palaikymo pajėgų konflikto zonoje vadas Maratas Kulachmetovas keikė pro šalį einančius minėtus karius.

M.Kulachmetovas buvo atvykęs prižiūrėti rusų pajėgų atsitraukimo iš "buferinių zonų" aplink atsiskyrusius Gruzijos regionus Abchaziją ir Pietų Osetiją.

Lietuviai patvirtino pasitraukimą

Gruzijos pasienyje su Abchazija Rusijos įkurtoje saugumo zonoje esantys ES misiją vykdantys Lietuvos stebėtojai vakar teigė, jog rusų kariai pasitraukė iš jų prižiūrimų Zugdidžio miesto apylinkių.

"Paskutiniai rusų kariai Abchazijos sieną kirto trečiadienį 12.20 val. Tiesa, ties siena su Abchazija liko vienas rusų postas, nes kilo ginčai, ar jis yra Gruzijos, ar Abchazijos teritorijoje. Artimiausiomis dienomis šis klausimas bus sprendžiamas, bus nustatytos tikslios šio posto geografinės koordinatės", – BNS sakė Lietuvos stebėtojų atstovė Kristina Baleišytė.

ES misijoje Gruzijos pasienyje dirba penki stebėtojai iš Lietuvos, dar du lietuviai pareigūnai yra Tbilisyje.

Praėjusią savaitę į saugumo zonas buvo pasiųsta daugiau kaip 200 neginkluotų ES stebėtojų, o antradienį Kremlius pareiškė laikysiantis ES atsakingą užtikrinti saugumą šiose teritorijose.

Paryžius suskubo flirtuoti

Vakar Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas leido suprasti, kad rusų karių vadinamosiose buferinėse zonose ketvirtadienį jau nebeliks.
Reaguodamas į tai, Prancūzijos lyderis pareiškė, kad rusų pajėgų pasitraukimas iš Gruzijos sudarys sąlygas atnaujinti derybas dėl ambicingo ES ir Rusijos partnerystės susitarimo.

Visiškas rugpjūčio 12-osios ir rugsėjo 8-osios susitarimų dėl Rusijos ir Gruzijos konflikto įgyvendinimas "sudaro sąlygas atnaujinti derybas dėl ambicingo susitarimo gairių ir apimties", sakė N.Sarkozy per tarptautinės politikos konferenciją Prancūzijos Alpėse esančiame Eviane.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų