Dėl koronaviruso grėsmės atšaukiama Ženevos laikrodžių paroda

Ženevos tarptautinės laikrodžių parodos organizatoriai ketvirtadienį paskelbė nusprendę atšaukti balandį turėjusį vykti renginį dėl naujojo koronaviruso protrūkio.

„Atsižvelgiant į naujausius įvykius, susijusius su COVID-19 [sukeliančiu] koronaviruso išplitimu pasaulyje... buvo priimtas sprendimas atšaukti artėjantį renginį „Watches and Wonders Geneva“, – pranešė organizacija „Fondation de la Haute Horlogerie“.

Ženevoje kasmet rengiama paroda yra svarbus renginys prabangių laikrodžių verslui, juolab Šveicarijoje, kur įsikūrę daugelis žinomiausių šio sektoriaus prekės ženklų.

Kinija ir Azijos regionas pastaraisiais metais darėsi vis svarbesnė rinka laikrodžių ir kitų prabangos prekių gamintojams.

Tačiau dabar Kinija yra tapusi pagrindiniu koronaviruso protrūkio epicentru, todėl tarptautinės oro bendrovės smarkiai apribojo skrydžius į šį regioną, o daugelis bendrovių irgi suvaržė savo darbuotojų keliones.

Kiti dideli tarptautiniai verslo renginiai, pavyzdžiui, Barselonoje organizuojama mobiliųjų telefonų paroda, irgi buvo atšaukti dėl protrūkio, pasaulyje nusinešusio daugiau kaip 2,7 tūkst. žmonių gyvybių.

„Fondation de la Haute Horlogerie“ nurodė,  kad „siekiant apsaugoti visų mūsų svečių, žiniasklaidos darbuotojų, partnerių ir komandų sveikatą“ buvo nuspręsta atšaukti laikrodžių parodą, turėjusią vykti Ženevoje balandžio 25–29 dienomis.

Graikijoje atšaukiami šventiniai renginiai

Graikija ketvirtadienį atšaukė visus ateinantį savaitgalį planuotus šventinius renginius, kai Salonikuose ir Atėnuose buvo nustatyti du nauji užsikrėtimu naujuoju koronavirusu atvejai, pranešė pareigūnai. 

Graikijoje ši infekcija diagnozuota iš viso trims asmenims.

„Vadovaudamiesi ekspertų rekomendacijomis ir rūpindamiesi visuomenės sveikata... mes nusprendėme visoje Graikijoje atšaukti šventinius renginius, kaip padarė kitos Europos šalys“, – spaudos konferencijoje sakė sveikatos apsaugos ministras Vasilis Kikilijas (Vassilis Kikilias).    

Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad infekcija buvo diagnozuota dėl koronaviruso jau anksčiau hospitalizuotos 38 metų moters sūnui. Virusas moteriai buvo diagnozuotas po kelionės į Italijos šiaurę. 

Salonikų mokykla, kurioje mokosi virusu užsikrėtęs berniukas, bus uždaryta dviem savaitėms, o visi jo bendraklasiai liks namuose, visuomeniniam transliuotojui ERT sakė šios švietimo įstaigos vadovas. 

Trečias užsikrėtimo atvejis nustatytas Atėnuose. Čia koronavirusas diagnozuotas moteriai, kuri taip pat lankėsi Italijoje, žurnalistams sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas. 

Graikijoje labai trūksta apsauginių kaukių. Vaistininkams nurodyta vienam asmeniui parduoti ne daugiau dviejų kaukių, o jų kainos smarkiai šoktelėjo. 

Graikijos vyriausybė šią savaitę pranešė, kad protrūkio atveju bus uždarytos kai kurios viešosios erdvės ir įvesti kelionių suvaržymai.  

Tarp priemonių, numatytų vyriausybės priimtame nutarime, yra laikinas draudimas keliauti į šalis, kur nustatyta daug užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, taip pat laikinas draudimas atvykti iš tokių šalių. Taip pat numatyta galimybė rekvizuoti viešbučių ir privačių gydymo įstaigų lovas.  

Nutarime taip pat numatyta laikinai uždaryti „uždaras viešų susibūrimų erdves“, tokias kaip mokyklos, maldos namai, kino teatrai, teatrai, sporto arenos.

„Esame pasiruošę padaryti viską, kas būtina, kad apsaugotume visuomenės sveikatą“, – žurnalistams sakė vyriausybės atstovas Stelijas Pecas (Stelios Petsas).

Graikijos sveikatos apsaugos ministerija paskelbė 13 šalies ligoninių, kurioms pavesta užsiimti koronaviruso diagnostika ir gydymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
VISUR žmonės svarbiau, tik pas mus - krepšinis. :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių