Dėl „Nord Stream 2“ Lenkija skyrė 40 mln. eurų baudą Prancūzijos „Engie“

Lenkijos antimonopolijos tarnyba (UOKiK) skyrė 172 mln. zlotų (apie 40 mln. eurų) baudą Prancūzijos energetikos milžinei „Engie“ dėl dujotiekio „Nord Stream 2“, praneša „Reuters“.

UOKiK teigimu, kartu su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ ir dar keturiomis Europos bendrovėmis dujotiekį tiesiančiai „Engie“ bauda skirta, nes ji Lenkijos konkurencijos prievaizdams nepateikė reikalingų dokumentų apie susitarimus su „Gazprom“.

„Engie“ skirta bauda yra didžiausia UOKiK istorijoje.

„Nord Stream 2“ turėtų padvigubinti Rusijos dujų eksporto Baltijos jūra pajėgumus. Lenkija šį dujotiekį vertina kaip grėsmę Europos energetiniam saugumui ir tvirtina, kad „Nord Stream 2“ sustiprins „Gazprom“ poziciją Europos gamtinių dujų rinkoje.

2016 m. UOKiK pareiškė, kad „Nord Stream 2“ pakenks konkurencijai ir nurodė „Gazprom“ ir jo Europos partneriams – „Uniper“, „Wintershall“, „Shell“, „Engie“ ir OMV – nutraukti bendrą projektą.

Pernai tarnyba pradėjo bylos prieš šias bendroves nagrinėjimą. Pasak UOKiK, įmonės neatsižvelgė į Lenkijos prieštaravimus.

Praeitą savaitę Danija leido savo išskirtinėje ekonominėje zonoje tiesti „Nord Stream 2“. Taigi, projektas įveikė paskutinę rimtą kliūtį. Svarstoma, kad dujotiekis gali būti užbaigtas šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje.

Iš dviejų 1230 km ilgio gijų sudarytas dujotiekis „Nord Stream 2“ yra tiesiamas Baltijos jūra. Vamzdynas sujungs Rusiją ir Vokietiją, o bendras dujotiekio pralaidumas siekia 55 mlrd. kub. m dujų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
BBD prancūzai ant tų šūdlenkių ir jų reikalavimų...dar kiauksės- okupuos kartu su vokiečiais kaip 1939....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių