Pereiti į pagrindinį turinį

Didžiosios Britanijos vyriausybė byra

2009-06-03 17:54
Didžiosios Britanijos vyriausybė byra
Didžiosios Britanijos vyriausybė byra / "Scanpix" nuotr.

Britų ministrui pirmininkui Gordonui Brownui netikėti bendražygių smūgiai. Iš posto traukiasi vidaus reikalų sekretore Jacqui Smith ir bendruomenių ir vietos valdžios sekretorė Hazel Blears. H.Blears yra jau ketvirtasis per 24 valandas pasitraukęs ministro pirmininko Leiboristų vyriausybės narys.

J.Smith nutarė atsistatydinti pasinaudojusi skelbiamu ministerijų pertvarkymo planu. Šis numato ir iždo kanclerio Alistairo Darlingo pakeitimo.

Pertvarkymas, kaip tikimasi, prasidės netrukus po ketvirtadienį įvyksiančių vietos ir Europos Parlamento rinkimų. Tačiau iki rinkimų likus dviem dienoms, J.Smith pareiškimas išprovokavo atsistatydinimų bangą. Vaikų reikalų jaunesnioji ministrė Beverley Hughes taip pat pareiškė, kad dėl šeimyninių aplinkybių nori pertvarkant vyriausybę atsistatydinti. Be to, kaip pranešama, atsistatydinti planuoja vyriausybės kanceliarijos parlamento sekretorius Tomas Watsonas, kuris yra artimas G.Browno sąjungininkas.

Tuo tarpu A.Darlingas patiria spaudimą po pranešimų apie jo parlamentines išlaidas. Šis triukšmas antradienį vakare išprovokavo dar vieną parlamentarų "pjūtį". Speciali Leiboristų partijos įkurta grupė, kuri tiria į skandalą įsivėlusių parlamentarų veiklą, uždraudė keturiems deputatams būti partijos kandidatais kituose rinkimuose. Trys jų jau pareiškė, kad pasitrauks.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų