Pereiti į pagrindinį turinį

Du sūnus nužudžiusios rusės išpažintis pateko į viešumą

Du sūnus nužudžiusios rusės išpažintis pateko į viešumą
Du sūnus nužudžiusios rusės išpažintis pateko į viešumą / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Į viešumą pateko du sūnus iš penkiolikto aukšto išmetusios rusės Galinos Riabkovos apklausos stenograma.

Paliko vieną su vaikais

Maskvos srities Dolgoprudno mieste motinos pro balkoną išmestų ketverių ir septynerių metų berniukų tėvai per apklausą kaltino vienas kitą. 27 metų G.Riabkovos vyras tikino, kad ji buvo bloga žmona ir motina. Moteris prisipažino, jog kraupiam nusikaltimui ryžosi iš nevilties – vyras paliko ją ir vaikus.

"2009 m. mūsų santykiai su Galina pašlijo, – per apklausą pasakojo Sergejus Riabkovas. – Sakiau, kad ruošiuosi su ja skirtis, tuomet ji ėmė varyti mane iš namų. Sakiau, kad butas yra bendras, ir atsisakiau išeiti.

2010 m., kai bute vyko remontas, ji griebė kaištį ir pabandė juo mane nužudyti. Kreipiausi į policiją, bet byla taip ir nebuvo pradėta. Ji taip pat pateikė skundą, kad ją mušu, bet taip iš tikrųjų nebuvo."

Pasak vyro, sutuoktinė nuolat talžydavo jį viskuo, kas pasitaikydavo po ranka, o motinos pareigas atliko prastai: pamiršdavo pamaitinti vaikus, nes valandų valandas sėdėdavo socialiniuose tinkluose arba išeidavo į lauką važinėti riedučiais.

„Mes ruošėmės atostogauti. Prieš tai ji pažadėjo užregistruoti vyresnėlį Volodią į mokyklą, bet to nepadarė. Tuomet susikroviau daiktus ir birželio 9 d. išvažiavau atostogų pas tėvus. Ji įsižeidė, paskambino ir pasakė, kad negrįžčiau“, – teigė S.Riabkovas.

Elektros srovė nesuveikė

Jo žmona tvirtino, kad likusi viena su vaikais ir be pinigų negalėjo rasti sau vietos.

„Negalėjau tuo patikėti, laukiau, kad jis grįš. Birželio 10 d. buvo Volodios gimtadienis, bet Sergejus net nepaskambino, kad jį pasveikintų. Mes jam buvome nereikalingi. Pati surinkau jo numerį. Tuomet jis pasakė, kad vaikui, kuris nemoka skaityti ir rašyti, sveikinimai nereikalingi“, – sakė G.Riabkova.

Šeimos kaimynai patvirtino, kad G.Riabkova nuolat skundėsi dėl to, kad vyras išvažiavo ir kad jai trūksta pinigų. Ji sakė neturinti kuo maitinti vaikų.

Praėjus dviem savaitėms nuo vyro išvykimo, G.Riabkovai visiškai baigėsi pinigai, kuriuos iš Volgogrado atsiuntė jos motina. Tuomet moteris nusprendė, kad nėra kitos išeities, tik palikti šį pasaulį.

„Iki birželio 24 d. ryto nemiegojau, galvojau. O ryte, po 11 val., nusprendžiau nužudyti vaikus ir nusižudyti. Prileidau vandens į vonią, pakviečiau vaikus maudytis. Po to paėmiau ilgintuvą, įkišau šakutę į lizdą, paėmiau į rankas kitą galą su lizdais ir įlipau su sūnumis į vonią“, – pasakojo G.Riabkova.

Ji du kartus bandė nužudyti save ir vaikus elektros srove, bet smūgio nebuvo – išmušdavo saugiklius.

„Vaikai žaidė laiveliais, o aš toliau galvojau. Galvojau, kad reikia nužudyti juos, nes jeigu nusižudysiu pirma, jie tikrai niekam nebus reikalingi“, – sakė G.Riabkova.

„Galvoje viskas ūžė“

Tuomet moteris nusprendė nuvesti vaikus į bendrą balkoną penkioliktame aukšte ir pasiūlė leisti popierinius lėktuvėlius. Kai vyresnis sūnus nusigręžė, ji griebė jaunesnįjį – Rodioną – ir permetė jį per turėklus.

„Po to pakėliau Vovą. Jis viską suprato, pradėjo rėkti ir verkti. Aš jam pasakiau, kad taip reikia, pasakiau: “Atleisk, sūneli.„ Paskui atsisėdau ant balkono parapeto, nuleidau kojas žemyn“, – per apklausą sakė moteris.

Anot jos, nušokti pati taip ir nesugebėjo – sutrukdė kažkoks vyras, kuris lakstė apačioje ir šaukė, kad ji yra kvaiša.

„Galvoje viskas ūžė. Grįžau prie lifto. Nusprendžiau nusileisti į savo aukštą, užeiti namo ir surūkyti iš karto visą pakelį cigarečių, kad nusinuodyčiau nikotinu. Bet cigarečių neradau ir išėjau jų ieškoti į lauką. Dar galvojau iškviesti vaikams greitąją pagalbą“, – pasakojo G.Riabkova.

Įrašyta į psichiatrų įskaitą

Dabar moteris uždaryta į areštinę, teismas skyrė jai psichiatro ekspertizę.

„Dėl didelio pavydo moteriai išsivystė psichozė“, – anksčiau Rusijos žiniasklaidai sakė šaltinis teisėsaugoje.

Žiniasklaida gavo informacijos, kad G.Riabkova nuo 2001 m. įrašyta į psichoneurologinio dispanserio įskaitą, nes būdama šešiolikos bandė nusižudyti.

Atsižvelgdami į tai, kad apie nestabilią moters psichikos būklę buvo žinoma seniai, kai kurie ekspertai tvirtina, kad tragedijos buvo galima išvengti.

„Susidūrėme su psichine patologija, kurią merginos artimieji laikė tiesiog charakterio bruožais. Pavyzdžiui, pavydumas, emocionalumas. O galbūt jiems tiesiog buvo gėda vesti ją pas psichiatrą, ir jie nusprendė nieko nekeisti. Juk toks mūsų mentalitetas: vaikščioti pas psichiatrą nepatogu“, – paaiškino psichiatras kriminalistas Michailas Vinogradovas.

G.Riabkovos advokatas pareiškė sieksiantis, kad teismas pripažintų moterį nepakaltinama.

„Ji yra transo būsenos, patys matote, ji neatsako už savo veiksmus“, – sakė advokatas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų