E. Macronas ir O. Scholzas išreiškė susirūpinimą dėl Sakartvelo „užsienio įtakos“ įstatymo

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ir Vokietijos vadovai sekmadienį pareiškė, kad yra labai susirūpinę dėl padėties Sakartvele, kur parlamentas šią savaitę priėmė prieštaringai vertinamą ir, daugybės Europos Sąjungos politikų teigimu, bloko vertybėms prieštaraujantį įstatymą dėl „užsienio įtakos“.

„Su dideliu apgailestavimu atkreipiame dėmesį į Sakartvelo vyriausybės sprendimą [...] pasitraukti“ iš šalies siekiu įstoti į ES grįsto kelio, „Facebook“ žinutėje rašė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas).

Antradienį Sakartvelo parlamentarai trečiuoju, galutiniu, svarstymu priėmė šį teisės aktą, nepaisydami didelės protestų bangos, neturinčios precedento naujausioje šalies istorijoje.

Kritikai sako, kad jis primena panašų represinį teisės aktą Rusijoje dėl „užsienio agentų“, kuriuo Maskva slopina kritikus ir siekia užgniaužti nepriklausomą žiniasklaidą.

Europos Sąjunga yra teigusi, kad ši priemonė nesuderinama su Sakartvelo siekiu tapti bloko nare, kuris yra įtvirtintas šalies konstitucijoje ir kurį, kaip rodo viešosios nuomonės apklausos, remia didžioji dalis gyventojų.

Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili šeštadienį vetavo įstatymą, bet iš esmės simboliškai, nes valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ turi pakankamai įstatymų leidėjų parlamente, kad veto atmestų.

Įstatymui įsigaliojus, visos nepriklausomos nevyriausybinės ir žiniasklaidos organizacijos, gaunančios daugiau kaip 20 proc. savo lėšų iš užsienio, turės užsiregistruoti kaip „organizacija, veikianti pagal užsienio valstybės interesus“.

„Sakartvelo svajonė“ tvirtina, kad yra pasiryžusi prisijungti prie ES, ir aiškina, kad įstatymo projektu siekiama padidinti pilietinių grupių finansavimo iš užsienio skaidrumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
kieno Kaledonija,ar bus sankcijos Makaronui

???!!!

???!!! portretas
Kas per buržuazinės nesąmonės ir plėšikavimas? Jei žmogus užsitarnavo ar jam padaryta žala, tai kuo čia dėta gyvenamoji vieta? Juk skola nuo gyvenamosios vietos nepriklauso. Antra, nauja santvarka pavogė moterų teisę į pensiją nuo 50 metų amžiaus, o kas dirbo kenksmingomis sąlygomis, tai ir anksčiau. Jei perimi kieno nors įgaliojimus, tai prisiimi ir įsipareigojimus. Bet pasirodo kad buvo perimti tik įgaliojimai be įsipareigojimų. (Įdėjau komentarą čia, nes delfinariume neleidžia komentuoti, matyt dėl užblokuotų slapukų. O rašliaviniai portalai be galimybės komentuoti yra šiukšlė, o ne žiniasklaidos priemonė. Neleidžiama komentuoti visai politinių rašliavų)

E. Macronas ir O. Scholzas

E. Macronas ir O. Scholzas portretas
tai Gogas ir Magogas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių