EK skiria papildomus 232 mln. eurų kovai su koronavirusu

Europos Komisija paskelbė skirianti papildomus 232 mln. eurų kovai su mirtino koronaviruso epidemija. Vis dėlto, ragina krizių valdymo eurokomisaras Janezas Lenarčičius, nepaisant užsikrėtimo atvejų didėjimo Italijoje, ES valstybės narės turėtų susilaikyti nuo skubotų sprendimų, kaip sienų uždarymas.

„Netekus jau daugiau nei 2 600 žmonių gyvybių, nėra kitos išeities, tik ruoštis visais lygiais“, – teigė J. Lenarčičius.

Maždaug pusė lėšų bus skiriama Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), kuri padės užtikrinti koronaviruso prevenciją šalyse su prasta sveikatos apsaugos sistema. Likusi pinigų dalis bus skirta moksliniams tyrimams, taip pat ir vakcinų kūrimo srityje.

Pasak J. Lenarčičiaus, tokios drastiškos priemonės, kaip sienų uždarymas Europos Šengeno erdvėje, turėtų būti įvertintos atsižvelgiant į riziką, mokslininkų rekomendacijas ir proporcingumo principą.

Pirmadienį aptarti koronaviruso plitimo susitiks ES valstybių narių ekspertai. Antradienį į Italiją, kur nuo koronaviruso mirė jau keturi žmonės, o juo užsikrėtė daugiau nei 150, atvyks PSO ir ES ekspertų grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių