ES komisarė pasmerkė Europos „liguistą priklausomybę“ nuo Kinijos ir Indijos

Europos Komisijos pirmininkės pavaduotoja Vera Jourova sekmadienį sukritikavo Europos Sąjungos „liguistą priklausomybę“ nuo Kinijos ir Indijos tiekiamų medicinos atsargų, dar labiau paaštrintą koronaviruso krizės.

„Ši krizė atskleidė mūsų liguistą priklausomybę nuo Kinijos ir Indijos farmacijos prekių atžvilgiu“, – per Čekijos televizijos transliuotus debatus sakė V. Jourova.

„Tai daro mus pažeidžiamus, ir šiuo atžvilgiu privalome imtis radikalių pokyčių“, – sakė čekė ES komisarė, atsakinga už vertybes ir skaidrumą.

„Iš naujo įvertinsime [tiekimo] grandines... ir mėginsime jas diversifikuoti, idealiu atveju – gaminti kiek įmanoma daugiau Europoje, – sakė V. Jourova. – Tai mums buvo didelė pamoka.“

Europos Komisija iki šio mėnesio galo parengs strateginį planą šiai problemai išspręsti ir pateiks jį įvertinti Europos Parlamentui bei Bendrijos narių lyderiams, nurodė V. Jourova.

„Tai bus susieta su nauju ES biudžetu [2021–2027 metams]. Jeigu greitai nesusitarsime dėl naujo biudžeto, mums iškils didelių rūpesčių dėl pinigų, skirtų [ekonomikos] atsigavimui, ir kur jų gauti“, – pridūrė eurokomisarė.

Čekija, kaip ir daugelis kitų ES šalių, šiuo metu yra smarkiai priklausoma nuo Kinijoje gaminamų apsauginių kaukių, testų koronavirusinei infekcijai COVID-19 nustatytų ir kitų medicinos priemonių, siaučiant pandemijai.

Čekijoje, jau besiruošiančioje nuo pirmadienio švelninti dėl šio protrūkio įvestas varžomąsias priemones, iki sekmadienio vakaro buvo užregistruotas 6 701 užsikrėtimo koronavirusu atvejis, o 186 pacientai mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ši panaši į karksinčią VARNĄ ,kuri n e s u v o k i a,

ši  panaši į karksinčią VARNĄ ,kuri n e s u v o k i a,  portretas
kad PANDEMIJOS metu b ū t i n a vykdyti konkrečias priemones , o ne t a u k š t i reklamines dekaracijas,---kurios, po NETEKČIŲ yra n e r e i k a l i n g o s,--tai TUŠČIŲ ŠNEKŲ atstovė--kaip konservatorių JUKNEVIČIENĖ

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuva nepajėgi net kaukių pasisiūti, o jei karas -išvis chana...

BB

BB portretas
Globalizacija lenda per pakaušį, o ir užsienio investicijos pasirodo pražūtingos. Visi Lietuvos siuvimo fabrikai parduoti globalioms korporacijoms, ir jos dėjo ant mūsų poreikio siūti kaukes. Jeigu vietoje kelių didžiųjų siuvimo fabrikų būtų 100 siuvyklų, priklausančių lietuviams, jos kaip persioerentuotų siūti tai, kas reikalingiausia šiuo metu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių