ES pratęsė sankcijas prie protestų malšinimo prisidėjusiems Baltarusijos pareigūnams

Europos Sąjunga ketvirtadienį metams pratęsė sankcijas, įvestas autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimui dėl brutalaus antivyriausybinių protestų malšinimo.

Pernai blokas paskelbė sankcijas 88 asmenims, siejamiems su represijomis, įskaitant A. Lukašenką ir jo sūnų; visiems jiems uždrausta įvažiuoti į Bendrijos teritoriją, jų turtas įšaldytas.

Bendrija šiuo metu svarsto, ar ketvirtą kartą papildyti šį „juodąjį“ sąrašą naujais vardais, A. Lukašenkai atsisakant palikti valdžią, nepaisant plataus priešinimosi jo režimui.

Baltarusiją kelis mėnesius buvo apėmę masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus.

Policija prieš demonstrantus panaudojo gumines kulkas, ašarines dujas ir vandens patrankas; tūkstančiai žmonių buvo sulaikyti.

Baltarusijos valdžia pastarosiomis dienomis smarkiau persekioja oponentus: daugybės žurnalistų, žmogaus teisių gynėjų ir profsąjungų atstovų namuose ir biuruose atliktos kratos.

Praėjusią savaitę ES pasmerkė Minsko vykdomą „gėdingą susidorojimą prieš žiniasklaidą“, Baltarusijos teismui skyrus dvejų metų laisvės atėmimo bausmes dviem televizijos „Belsat“ žurnalistėms, filmavusioms vieną protesto akciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai, atsilaikė prieš valstybės perversmą ir gerai įkrėtė į kailį riaušininkams. Revoliucija pralaimėjo, net svietka katlietka tą pripažino. O jei pabandys dar, tai Putinas paruoš rytų Sibire konclagerį aršiausiems. Galės ten kirsti taigą ir kasti anglį, bus iš dykaduonių nauda.

Anonimas

Anonimas portretas
paklausti baltarusai juokesi is ju,sako kucharka desovaja aktrisa, pigi aktore, ten niekas i ja rimtai neziuri,ir aplamai baltarusai nesiruose savo sali paverst i antra ukraina

nebeidomu sankcijos

nebeidomu sankcijos portretas
linkevičius nustumė batką į putijo glėbį.turėsim pašonėj rusų ptovinciją,bet užtat demokraaatinęe.lietuvių PRIEŠŲ valdomas delfis atjungė visus,kas perspėjo dėl tokio scenarijaus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių