ES šiltai sutiko laikinuoju Venesuelos prezidentu pasiskelbusį J. Guaido

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos institucijų atstovai Briuselyje šiltai sutiko laikinuoju Venesuelos prezidentu pasiskelbusį opozicijos lyderį Juaną Guaido.

„Aš labai dėkoju Europos Parlamentui“, - sakė jis trečiadienį Parlamente. Prieš tai svečią draugiškais rankų paspaudimais sveikino ES užsienio politikos įgaliotinis Josepas Borrellis ir Europos Komisijos vicepirmininkas Margaritis Schinas.

J. Borrellis pažadėjo J. Guaido ES paramą, pranešė Europos Komisija. Nacionalinė Asamblėja yra „vienintelė demokratiškai išrinkta institucija Venesueloje“, o J. Guaido – teisėtas jos pirmininkas. Opozicijos lyderis prieš metus kovoje dėl valdžios su Venesuelos vadovu Nicolu Maduru pasiskelbė laikinuoju prezidentu.

Daugiau kaip 50 valstybių, tarp jų – JAV, tada oficialiai pripažino J. Guaido laikinuoju prezidentu. Nepaisant didžiulio JAV spaudimo ir tragiškos ekonominės padėties Venesueloje, N. Maduras toliau laikosi valdžioje. Jį remia Venesuelos karinė vadovybė, taip pat sąjungininkės Kinija, Rusija ir Kuba.

Oficialiai J. Guaido yra uždrausta išvykti iš šalies. Tačiau jis, nepaisydamas draudimo, savaitės pradžioje atvyko į Kolumbiją, o dabar lankosi Briuselyje. Savaitės pabaigoje J. Guaido turėtų dalyvauti Pasaulio ekonomikos forume Davose.


Šiame straipsnyje: ESJuanas GuaidoVenesuela

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar man vienam jis panašus į kažkokį p..darą ?

o

o portretas
putinui tai priesas neleidziantis dislokuot raketu kas aktualu ir jav....

žiegždriai

žiegždriai  portretas
mes palaikome ir laukiam taves
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių