Estijos ministras pavadino hiperbole E. Macrono žodžius apie NATO „smegenų mirtį“

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono žodžiai apie NATO „smegenų mirtį“ buvo hiperbolė, kuria buvo siekiama atkreipti dėmesį į idėją sukurti Europos strateginę autonomiją nuo JAV.

Tai penktadienį pareiškė Estijos gynybos ministras Juris Luikas.

„Aš manau, kad E. Macrono žodžius (apie NATO) pirmiausia nulėmė noras dramatizuoti sudėtingą padėtį, pavartoti tam tikras hiperboles“, - sakė ministras interviu portalui ERR.

„Mano manymu, E. Macronas tai pareiškė pirmiausia norėdamas padaryti svaresnę savo idėją dėl Europos strateginės autonomijos – kad Europa turi ruoštis potencialiems konfliktams, turėti ginkluotąsias pajėgas, turėti tam politinę valią“, - pridūrė jis.

Anot J. Luiko, Estija įsitikinusi, kad „transatlantinis ryšys yra tvirtas ir patikimas“.

Šiomis dienomis Prancūzijos prezidentas interviu žurnalui „The Economist“ pareiškė, kad NATO visiškai nebekoordinuoja veiksmų Aljanse ir kad ją ištiko „smegenų mirtis“. Jis taip pat teigė, kad Europa turi pradėti galvoti apie save kaip apie savarankišką geopolitinę jėgą, kitaip ji nebegalės kontroliuoti savo likimo.

 


Šiame straipsnyje: Juris LuikasEstijaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

manau ...kad geriau jau tu estiskas stratege

manau  ...kad  geriau jau tu  estiskas  stratege portretas
eik savo ,,poncke,,,nusiskust ....na ir manyk ka ten Manronas sake ..toliau

Sunelis prie zidinio

Sunelis prie zidinio portretas
Matem mes tokiu "lyderiu"...

Politologas

Politologas  portretas
Manau , kad Prancūzijos Prezidentas objektyviai įvertino NATO būseną - tai diagnozė , bet jokiu būdu ne nuosprendis . Galima tik pasidžiaugti , kad Prancūzijos Prezidentas imasi lyderystės ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių