„Facebook“ siekia išleisti savo kriptovaliutą „Libra“

Nepaisant vyriausybių ir kritikų pastangų, socialinio tinklo „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas trečiadienį dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą siekti išleisti kriptovaliutą „Libra“.

Praėjusį mėnesį „Facebook“ paviešino tokius planus, jie pakurstė nerimą dėl nenumatytų silpnai prižiūrimos pasaulinės valiutos padarinių.

Šveicarijos finansų rinkų priežiūros tarnyba (FINMA) jau pažadėjo vykdyti Ženevoje įsikūrusios „Libra“ asociacijos priežiūrą.

„Mes stengiamės pateikti saugų, stabilų ir gerai sureguliuotą produktą. Tokia yra mūsų strategija ir neketiname jos keisti“, – pažymėjo M. Zuckerbergas.

Pasaulinė skaitmeninių mokėjimų platforma būtų naudinga „Facebook“ pastangoms palengvinti pinigų išleidimą ar siuntimą, naudojantis įmonės paslaugų šeima, įskaitant nemokamą susirašinėjimų ir pokalbių programą „Messenger“, nuotraukų ir kito vaizdinio turinio dalijimosi socialinį tinklą „Instagram“ bei nemokamų tekstinių pranešimų ir pokalbių programėlę, skirtą išmaniesiems telefonams, „WhatsApp“.

„Kiekvienoje iš šių programų turime galimybių padėti žmonėms įgyti daugiau naudos iš jų sukurtų tinklų“, – teigė M. Zuckerbergas.

Kriptovaliuta „Libra“ yra laikoma iššūkiu bitkoinui. Jos išleidimas numatomas jau 2020 metų pirmą pusmetį.

Pagrindinių G7 pasaulio ekonomikų ministrai ir centrinių bankų vadovai praėjusią savaitę susitikime netoli Paryžiaus svarstė su „Libra“ susijusius planus ir dėl jos keliamos grėsmės pasaulio ekonomikai, nes nauja kriptovaliuta gali pasinaudoti sukčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
... ir ji BUS naudojama vietoje USD (kai JAV savo žalius popierėlius negaliojančiais paskelbs).

Zimagoras

Zimagoras  portretas
Libra brangzzz
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių