Pereiti į pagrindinį turinį

F.Castro gali būti miręs

2009-01-13 09:00

Gandus apie Fidelio Castro mirtį pakurstė Venesuelos prezidentas Hugo Chávezas. Jis pareiškė, kad Kubos revoliucijos lyderis daugiau niekada nepasirodys viešuose renginiuose.

"Jau žinome, kad Fidelio, vaikštinėjančio gatvėmis ir miesteliais naktimis, vilkinčio kario uniformą, bendraujančio su žmonėmis, daugiau nebepamatysime. Toks jis liks atsiminimuose", – sakė H.Chávezas laidoje "Alio, prezidente!", kurią Venesuelos radijas transliuoja sekmadieniais. Venesuelos lyderis smulkiau apie draugo sveikatą nekalbėjo, tik pabrėžė, kad legendinis revoliucionierius gyvens, nes jis dar reikalingas.

F.Castro viešai nebepasirodo nuo to laiko, kai valdžią 2006 m. liepą perdavė jaunesniajam broliui Raúliui Castro. Valdžia perduota, kai pablogėjo revoliucijos lyderio sveikatos būklė ir jam buvo padaryta sunki operacija.

Paskutinės F.Castro nuotraukos darytos praėjusių metų lapkritį, kai Kuboje viešėjo Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir Kinijos lyderis Hu Jintao.

Gandai dėl mirties nuolat persekioja ir Šiaurės Korėjos diktatorių Kim Jong-ilą. Šios šalies valdžia visais įmanomais būdais mėgina įrodyti, jog jų lyderis gyvas, tačiau tai tik pakursto daugiau gandų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų