Pereiti į pagrindinį turinį

F.Castro ruošiasi mirti?

2009-01-24 09:00

Buvusio Kubos lyderio Fidelio Castro sveikatos būklę vėl gaubia gandai. Mat revoliucionierio vardu pasirašytame straipsnyje teigiama, kad jis jaučiasi gerai, bet dabartiniai Kubos vadovai "turi dirbti, nepaisant galimo jo savijautos staigaus pablogėjimo ar net mirties".

"Dabar jaučiuosi gerai, bet primygtinai reikalauju, kad niekas iš dabartinės šalies vadovybės nesijaustų priklausomas nuo mano periodinių publikacijų, mano sveikatos būklės ar mano galimos mirties", – pabrėžiama straipsnyje.

F.Castro taip pat rašo, jog dabar jis "peržiūri savo straipsnius ir medžiagą, parašytą prieš daugiau kaip pusę amžiaus", taip pat nuolat seka gaunamą informaciją ir mąsto apie pastaruosius įvykius, tačiau stengiasi nesikišti į politiką, kad "netrukdytų draugams dirbti".

Kubos revoliucijos lyderis, kuriam 2006 m. buvo padaryta sunki žarnyno operacija, viešai nepasirodo, bet spausdina savo straipsnius vietos spaudoje. Pastaruoju metu pasklido gandai, kad Kubos revoliucijos lyderio sveikata smarkiai pablogėjo, nes vietos spaudoje nepasirodė anksčiau reguliariai spausdinami straipsniai iš serijos "Apmąstymai".

Tačiau šią savaitę įvyko F.Castro susitikimas su Argentinos prezidente Cristina Fernández de Kirchner, o paskui laikraščiuose buvo išspausdintas revoliucijos lyderio straipsnis apie susitikimo rezultatus.

Ketvirtadienį gandus apie prastą F.Castro sveikatos būklę ryžtingai atmetė jo brolis Raúlis, kuris pernai vasario pabaigoje buvo išrinktas Kubos valstybės vadovu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų