Pereiti į pagrindinį turinį

FIFA skandalas įtraukė UEFA vadovą M. Platini

2015-09-26 06:35
AFP-BNS inf.
S. Blatteris įtariamas atlikęs „nelojalų mokėjimą“ UEFA vadovui M. Platini
S. Blatteris įtariamas atlikęs „nelojalų mokėjimą“ UEFA vadovui M. Platini / Reuters nuotr.

Susikompromitavęs Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) vadovas Seppas Blatteris (Zepas Plateris) įtariamas atlikęs „nelojalų mokėjimą“ Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) vadovui Micheliui Platini (Mišeliui Platini), kuris tikėjosi užimti jo postą“, penktadienį nurodė Šveicarijos generalinė prokuratūra.

Pinigai už darbą

„Ponas Joseph Blatteris (Jozefas Blateris) įtariamas atlikęs 2 mln. Šveicarijos frankų (1,8 mln. eurų) nelojalų mokėjimą Micheliui Platini, Europos futbolo federacijų asociacijos prezidentui, FIFA sąskaita“, – sakoma pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad tas mokėjimas buvo atliktas 2011 metų vasarį ir kad tie pinigai esą buvo sumokėti „už darbą, atliktą nuo 1999 metų sausio iki 2002 metų birželio“.

Tačiau S.Blatterio advokatas penktadienį pareiškė, kad išnagrinėjus įrodymus paaiškės, kad jo klientas nėra kaltas dėl jokio netinkamo valdymo.

„Ponas Blatteris bendradarbiauja, ir esame įsitikinę, kad atsiradus galimybei Šveicarijos institucijoms išnagrinėti dokumentus ir įrodymus, jos pamatys, kad kontraktas buvo tinkamai parengtas ir suderėtas atitinkamų FIFA administracijos pareigūnų“, – sakoma Virdžinijoje dirbančio advokato Richardo Culleno (Ričardo Kuleno) pranešime.

„Neabejotina, kad nebuvo jokio netinkamo vadovavimo“, – pridūrė jis.

R.Cullenas turėjo omenyje sutartį su Karibų futbolo sąjunga, kuri, anot šveicarų prokurorų, yra „nepalanki FIFA“ ir kuriai skiriamas pagrindinis dėmesys tyrime dėl pasaulinės futbolo organizacijos vadovo veiklos.

Teisina mokėjimą

Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) prezidentas Michelis Platini (Mišelis Platini) pareiškė, kad jam pervesta didelė pinigų suma, sukėlusi įtarimų Šveicarijos prokurorams, buvo mokėjimas už jo darbą, atliktą pagal kontraktą su Tarptautine futbolo federacija (FIFA).

M.Platini penktadienį buvo apklaustas kaip liudininkas dėl to, kad 2011 metų vasarį gavo iš FIFA „nelojalų mokėjimą“ – 2 mln. Šveicarijos frankų (1,8 mln. eurų) už darbą, atliktą 1999–2002 metais.

UEFA vadovo pranešime sakoma, kad „kalbant apie man atliktą mokėjimą, noriu pareikšti, kad ta suma susijusi su darbu, kurį atlikau pagal kontraktą su FIFA, ir man buvo malonu, kad galėjau pareigūnams išaiškinti visus su tuo susijusius reikalus“.

„Visada buvau atviras atitinkamų institucijų ir pareigūnų tiriamojo darbo palaikymui, todėl visokeriopai bendradarbiavau“, – pridūrė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų