G-7 šalių diplomatijos vadovai pasmerkė A. Navalno areštą

Didžiojo septyneto (G-7) šalių diplomatijos vadovai antradienį paskelbė pareiškimą, kuriame pasmerkė Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno areštą ir pavadino šį žingsnį „politiškai motyvuotu“.

Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Japonijos, Jungtinės Karalystės ir JAV diplomatijos vadovai pareiškė, kad A. Navalno sulaikymas yra „apgailėtinas“ dalykas, bei paragino „nedelsiant ir besąlygiškai“ jį paleisti.

„Rusija yra saistoma savo nacionalinių ir tarptautinių įsipareigojimų gerbti ir užtikrinti žmogaus teises“, – pareiškime pridūrė septynios valstybės.

Kremliaus kritikas buvo sulaikytas beveik prieš dvi savaites, kai sugrįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo sovietų laikų nervus paralyžiuojančia medžiaga.

A. Navalno teigimu, šį išpuolį Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodytu organizavo  Federalinė saugumo tarnyba (FSB). Kremlius ne kartą tai neigė.

Opozicionierius gali būti įkalintas daugiau kaip trejiems metams, jei kito mėnesio pradžioje teismas nuspręs palaikyti Rusijos federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) poziciją, kad A. Navalnas pažeidė lygtinės bausmės sąlygas, nes gydydamasis Vokietijoje dukart per mėnesį neužsiregistruodavo atitinkamose institucijose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Ta navalnas yra tik nulis palyginus jį su tokiais Žmonėmis kaip Asanžas ir Snoudenas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių