G. Meloni E. Macrono kvietimą V. Zelenskiui pavadino netinkamu

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) ketvirtadienį sukritikavo Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) sprendimą pakviesti Ukrainos vadovą Volodymyrą Zelenskį į Paryžių prieš Europos Sąjungos aukščiausiojo lygio susitikimą Briuselyje.

Viršūnių susitikimo kuluaruose G. Meloni buvo paklausta, ar anksčiau šią savaitę įvykusi Prancūzijos ir Vokietijos ministrų kelionė į Vašingtoną aptarti JAV „žaliųjų“ subsidijų buvo netinkama.

„Atvirai kalbant, vakarykštis kvietimas Zelenskiui man pasirodė labiau netinkamas, nes manau, kad mūsų stiprybė šioje kovoje yra vienybė“, – sakė ji žurnalistams.

„Suprantu vidaus politikos klausimus, tai, kad pirmenybė teikiama vidaus viešajai nuomonei. Tačiau būna atvejų, kai pirmenybė vidaus viešajai nuomonei gali pakenkti tikslui, ir man atrodo, kad šis atvejis yra vienas iš tokių“, – teigė ji.

Trečiadienį V. Zelenskis pradėjo netikėtą vizitą Europoje – apsilankė Jungtinėje Karalystėje, paskui Prancūzijoje, kur vakarieniavo su E. Macronu ir Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu).

Italijos žiniasklaidos teigimu, G. Meloni nepatiko, kad ji nebuvo pakviesta.

V. Zelenskis kartu su E. Macronu atvyko į Briuselį, kur ketvirtadienį pasakė kalbą Europos Parlamente.

Paklaustas apie G. Meloni komentarus, E. Macronas atsisakė konkrečiai komentuoti, tačiau žurnalistams sakė, kad „norėjau priimti jį, prezidentą Zelenskį, kartu su kancleriu Scholzu“, nes Vokietija ir Prancūzija, kaip Minsko susitarimų partnerės, atlieka „ypatingą vaidmenį“ dėl Ukrainos situacijos.

Jis pridūrė, kad pats V. Zelenskis galėjo pasirinkti savo darbotvarkę.

„Svarbu, kad kartu būtume veiksmingi ir turėtume strategiją, kuri padėtų pasiekti ilgalaikę taiką“, – sakė E. Macronas.

G. Meloni naujoji griežtų dešiniųjų pažiūrų vyriausybė praėjusių metų pabaigoje susiginčijo su Paryžiumi dėl Romos atsisakymo priimti migrantų gelbėjimo laivą – šiam teko plaukti į Prancūziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na ta Giorgia irgi savo interesų žiūri -migrantų laivo neįįsileido,o pasiuntė prancūzams.O ryšys Makronui kur kas svarbesnis su Vokietija.

Anonimas

Anonimas portretas
Na tik Makronas gali prikabinti makaronų žydui Zelenskiui

Ignas

Ignas portretas
Tas makronas toks labiau į save.. o ne į ES vienybę
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių