Pereiti į pagrindinį turinį

Garsių žmonių pagrobimai

2009-06-06 23:59
Švedijos milijonieriaus sūnus Fabianas Bengtssonas.
Švedijos milijonieriaus sūnus Fabianas Bengtssonas.

2002 m. rugsėjį Rusijoje netoli Maskvos buvo pagrobtas naftos bendrovės "Lukoil" pirmasis viceprezidentas. 49 metų Sergejus Kukura nelaisvėje išbuvo dvi savaites. Grobikai reikalavo 10 mln. eurų (34,5 mln. litų) išpirkos, bet "Lukoil" atstovams pavyko nusiderėti iki 1 mln. eurų (3,45 mln. litų). Pagrobėjai sulaikyti nebuvo.

2004 m. gruodį Irake buvo pagrobtas vienas turtingiausių Turkijos verslininkų Kahramanas Sadıkoğlu. Už jo laisvę grobikai pareikalavo 25 mln. eurų (86,25 mln. litų). Verslininkas buvo paleistas tik 2006 m. vasarį. Už jį sumokėta mažesnę negu 1 mln. JAV dolerių (dabartiniu kursu 2,44 mln. litų) išpirka.

2005 m. sausį buvo pagrobtas Švedijos milijonieriaus sūnus Fabianas Bengtssonas. Po 17 dienų nusikaltėliai jį paleido. Policija tikina, kad pagrobėjams išpirka nebuvo sumokėta. 32 metų vyras buvo atvežtas į antro pagal dydį šalies miesto Geteborgo parką ir ten paleistas. F.Bengtsono šeima valdo elektronikos tinklą "Seba". Šeima, kai vyras buvo pagrobtas, per televiziją ir internetą kelis kartus kreipėsi į grobikus.

2008 m. kovą Latvijoje paslaptingai dingo rusų kilmės milijonierius Leonidas Rožeckinas. 41 metų magnatas, įtariama, buvo pagrobtas iš savo namų. Tačiau nei grobikų, nei milijonieriaus pėdsakų neaptikta iki šiol. L.Rožeckino motina tvirtina, kad jį galėjo pagrobti Rusijos specialiosios tarnybos. Moteris tikina, kad jis norėjo viešai paskelbti duomenis apie Rusijos valdžios korupciją.

2009 m. sausį Graikijoje buvo pagrobtas verslininkas Periklis Panagopoulas. Už turtuolio laisvę grobikai pareikalavo 40 mln. eurų (138 mln. litų) išpirkos. Maždaug po savaitės verslininkas buvo išlaisvintas. Manoma, kad šeima sumokėjo 20 mln. eurų (69 mln. litų). Bendrovės "Attica Group" įkūrėjas nuo 2007 m. pasitraukė iš aktyvios veiklos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų