Goethe institutas nutraukė veiklą Baltarusijoje

Vokiečių Goethe (Gėtės) institutas (Goethe-Institut) nuo liepos 30 dienos nutraukia savo veiklą Baltarusijoje, pranešė jo generalinis sekretorius Johannesas Ebertas (Johanesas Ebertas).

Anksčiau Minsko režimas dėl nežinomų priežasčių pareikalavo nutraukti Goethe instituto ir Vokietijos akademinių mainų tarnybos DAAD veiklą šalyje.

„Goethe institutas, kurio 157 atstovybės nevaržomai dirba visame pasaulyje, pirmą kartą susiduria su tokia situacija. Labai apgailestaujame dėl tokio Baltarusijos vadovybės reikalavimo ir viliamės, kad greitai galėsime pratęsti savo darbą Baltarusijoje“, – sakė J. Ebertas, cituojamas oficialiame instituto tinklalapyje.

„Būtent šiuo sudėtingu metu sulaukėme solidarumo ir palaikymo žodžių iš daugelio žmonių Baltarusijoje. Už tai mes, Goethe komanda, esame labai dėkingi. Šis rezonansas daro mus tuo, kuo visada norėjome būti – su kalbos ir kultūros pagalba sukurta erdve. Kol esama dvasingai į sambūvį žiūrinčių žmonių, yra kultūra ir, atitinkamai, pagrindas mūsų darbui“, – rašo institutas savo „Facebook“ paskyroje.

Vokiečių kalbą populiarinantis Goethe institutas Baltarusijoje dirbo nuo 1993 metų.

Instituto filialai visame pasaulyje rodo filmus, spektaklius vokiečių kalba, organizuoja kitus kultūrinius renginius, siūlo vokiečių kalbos kursus.

DAAD informacinis biuras Minske pradėjo dirbti 2003 metais.


Šiame straipsnyje: BaltarusijaGoethe institutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių