Pereiti į pagrindinį turinį

Gyventi neleido kaltės jausmas

2009-05-26 09:00

Pietų Korėjos žmones sukrėtė žinia apie buvusio šalies prezidento Roh Moo-hyuno savižudybę. Jo įpėdinis šį įvykį pavadino nacionaline tragedija.

Pietų Korėjos policija paskelbė prieš mirtį parašytą nusižudžiusio politiko laišką. "Aš daug kam esu labai skolingas. Skausmas, kurio kaltininku buvau, yra pernelyg didelis. Aš negaliu nieko pakeisti. Prašau nieko nekaltinti dėl mano mirties", – rašė jis laiške. Prezidentas paprašė kremuoti jo kūną ir prie namų pastatyti nedidelį antkapį. Politikas nušoko nuo skardžio prie Bongos kaimo, esančio netoli Pietų Korėjos pietryčių pakrantės, kuriame jis gyveno baigęs kadenciją.

Vietos žiniasklaida mano, kad Roh Moo-hyunas nusižudė dėl skandalo, kuriame figūravo pats politikas ir jo šeimos nariai. 2003–2008 m. šaliai vadovavęs Pietų Korėjos lyderis praeitą mėnesį buvo apklaustas korupcijos byloje, įtariant, kad jis paėmė kelis milijonus dolerių kyšių. Pasak teisingumo ministro Kim Kyung-hano, Roh Moo-hyunui iškelta kyšininkavimo byla bus oficialiai nutraukta. "Reiškiu didelę užuojautą... ir meldžiuosi už velionio ramybę", – sakė jis.

"Iš tiesų sunku patikėti tuo, kas nutiko. Tai liūdnas, tragiškas incidentas", – dabartinio Pietų Korėjos prezidento Lee Myung-bako žodžius citavo jo atstovas spaudai. Pietų Korėjos vadovas nurodė ministrams pasiruošti Roh Moo-hyuno laidotuvėms su pagarba ir laikantis buvusiam prezidentui deramo protokolo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų