Į paradą Sankt Peterburge vykęs Irano karo laivas be leidimo įplaukė į Estijos vandenis

  • Teksto dydis:

Iraniečių karo laivas „Sahand“, vykęs į jūrų pajėgų paradą Sankt Peterburge, penktadienį neturėdamas leidimo įplaukė į Estijos teritorinius vandenis, o paskui juos paliko sulaukęs atitinkamo estų valdžios nurodymo.

„Vakar vakare, po 10 val. į Sankt Peterburgą plaukęs laivas „Sahand“ įplaukė į Estijos vandenis iš šiaurės vakarinės Osmusaro salos pusės“, – transliuotojui ERR pranešė Policijos ir sienos apsaugos departamento atstovai.

Pagal tarptautinę jūrų teisę, laivai gali taikiai kirsti kitos šalies teritorinius vandenis, tačiau Estijos teisės aktai reikalauja, kad užsienio kariniai laivai apie tokius ketinimus praneštų Talinui anksčiausiai prieš dvi paras. „Sahand“ komanda šio reikalavimo neįvykdė.

„Jūrų apsaugos centras liepė „Sahand“ pakeisti kursą ir palikti teritorinius vandenis, o paskui laivas sugrįžo atgal į Estijos ekonominę zoną“, – nurodė departamentas.

Šeštadienį paryčiais laivas pasiekė Rusijos teritorinius vandenis.

Irano laivyno plaukiojanti bazė „Makran“ ketvirtadienį per Didįjį Beltą įplaukė į Baltijos jūrą. Pranešama, kad laivas sekmadienį dalyvaus Rusijos laivyno parade Sankt Peterburge. Kartu su baze atvyko ir fregata „Sahand“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Estai šovė:

Estai šovė: portretas
Pukk, pukk

tai

tai portretas
kas cia asitiko? ,,juk ne saudyt atplauke kam toks aliarmas o praplauke pro sona negi kitas kelias yra juk nematus metrais o griz irgi tuo paciu keliu tai gal bandysit sustabdyt? nepatariu nes mazumos jie dargi nepastebi tai ir bukim ja kol nieks nejudina nejeskokim sankciju nes jau patys jose iki ausu iklimpe per komsorgus padovanojusius gudus putkai politpuskvaisiai o vyktoriukas dadure 'tupyje/ is dalies gudraus kgb santechniko nuomone nes 30m jie visi pasikeisdami mus stumde ir niekino o siandien isiremino dar ir jav marksstai ir visi isven i /gerove/ kuri dauelu svieciasi po AA......

Apgailėtinas vaizdelis

Apgailėtinas vaizdelis portretas
Pseudo valstybės vis verkia. Nuskriaustųjų kasta ir tiek.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių