Pereiti į pagrindinį turinį

Įdomios O.bin Ladeno gyvenimo akimirkos

2013-07-10 23:59

Kaip gyveno ieškomiausias pasaulio teroristas? Atrodo, kad Osamos bin Ladeno gyvenimas Pakistane buvo nerūpestingas.

O.bin Ladenas gyveno asketiškomis sąlygomis. Jis nebuvo prisirišęs prie turto, turėjo mažai drabužių, o dienas leido prižiūrėdamas savo vaikų ir vaikaičių religinį ugdymą bei žaidimus.

"Prieš atvykdamas į Abotabadą jis turėjo vos tris poras marškinių vasarai ir dar tris poras – žiemai", – pasakojo ataskaitą rengusios O.bin Ladeno žmonos.

Jeigu pasijusdavo blogai, jis gydydavosi tradiciniais arabiškais vaistais, o "kaskart, kai pasijusdavo vangus, užvalgydavo šokolado su obuoliu".

Ataskaitoje taip pat minima, jog norėdamas, kad jo neatpažintų iš oro, O.bin Ladenas dėvėdavo kaubojišką skrybėlę. Jis ją užsimaukšlindavo, kai eidavo pasivaikščioti į kiemą.

Atskaitoje taip pat kalbama apie paskutinę teroristo naktį.

O.bin Ladenas nuėjo miegoti į savo kambarį su jauniausia iš trijų žmonų – Amal. Jie tuojau po vidurnakčio buvo pažadinti garso, "panašaus į audrą". Tiesa, "Al Qaedos" vaideiva manė, kad artinasi audra. Iš pradžių jis neatpažino amerikiečių sraigtasparnio keliamo garso.

Tik vėliau O.bin Ladenas puolė į balkoną, "tačiau naktis buvo be mėnesienos, tvyrojo visiška tamsa".

Supratęs, kad iškilo JAV pajėgų reido grėsmė, kurios seniai baimintasi, O.bin Ladenas neleido savo žmonai įjungti šviesos ir pasišaukė savo sūnų Khalidą.

Kol jo dvi dukros deklamavo Korano ištraukas, O.bin Ladenas ir Khalidas ruošėsi paskutinei kovai. Tačiau ataskaitoje nurodoma, kad "al Qaedos" lyderis neturėjo ginklo, kai buvo nukaunamas.

Vėliau, kai Amal pamatė vieną JAV karį, nukreipusį ginklą į teroristų lyderį jų miegamajame, ji puolė prie amerikiečio, o šis šūktelėjo "Ne! Ne!" ir šovė jai į kelį.

Po šio reido JAV kariai pasišalino, pasiėmę įvairių daiktų, įskaitant kompiuterius, tačiau taip pat asmeninių daiktų, tarp jų – auksą ir O.bin Ladeno testamentą.

Viena teroristo žmonų, kuri buvo skaičiusi testamentą, nenorėjo atskleisti jo detalių. Moteris sakė, kad jis nebuvo politinis ir buvo susijęs tik su asmeniniais bei šeimos reikalais.

"Remiantis kitais pranešimais, testamente sakoma, kad jo vaikai neturėtų siekti vadovauti "al Qaedai", – nurodė tyrėjai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų