Indonezija iškvietė JK ambasadorių dėl LGBT vėliavos

  • Teksto dydis:

Indonezija pirmadienį iškvietė Jungtinės Karalystės ambasadorių dėl britų ambasadoje iškeltos LGBTQ vėliavos, o Džakarta paragino užsienio pasiuntinius gerbti vietos gyventojų požiūrį į šį jautrų klausimą šalyje, kur tos pačios lyties asmenų santykiai tebėra tabu.

Indonezijoje, daugiausiai gyventojų turinčioje musulmoniškoje pasaulio valstybėje, homoseksualių asmenų lytiniai santykiai draudžiami tik vienoje provincijoje. Tačiau šalyje plačiai paplitusi LGBTQ bendruomenės diskriminacija, o kai kurie homoseksualūs indoneziečiai buvo suimti pagal kovos su pornografija įstatymą.

Praėjusią savaitę Britanijos ambasada socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė nuotrauką, kurioje buvo matyti jos patalpose iškelta vaivorykštės spalvų vėliava. Vėliava buvo iškelta minint Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną.

Prie nuotraukos buvo prierašas, kuriame reiškiama parama LGBTQ asmenų teisėms.

Ši nuotrauka ir žinutė internete sulaukė piktos reakcijos iš konservatyvių pažiūrų indoneziečių, o JK ambasadorius Owenas Jenkinsas (Ouvenas Dženkinsas) pirmadienį buvo iškviestas į Užsienio reikalų ministeriją pateikti paaiškinimų.

„Šis veiksmas ir nuotraukos paskelbimas oficialioje Didžiosios Britanijos ambasados paskyroje yra labai nejautrus“, – pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas Teuku Faizasyah (Teukus Faizasja).

„Ministerija norėtų priminti užsienio pasiuntiniams, kad jie turėtų gerbti puoselėjamas kultūrines ir religines vertybes“, – pridūrė jis.

Ambasada kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pateikti komentarą.

Įtakingi konservatyvių pažiūrų veikėjai pliekė ambasadą už tai, kad vaivorykštės spalvų vėliava buvo iškelta šalia Jungtinės Karalystės vėliavos.

Įtakingos Indonezijos ulemų (musulmonų teologų) tarybos pirmininkas pareiškė, kad diplomatinė atstovybė elgiasi nepagarbiai, atvirai remdama LGBTQ teises.

„Turime pareikšti jiems papeikimą, nes būnat svečiu reikia žinoti savo vietą ir suprasti tos šalies, kurioje svečiuojamasi, normas“, – šeštadienį tviteryje rašė Cholilas Nafisas (Cholilas Nafisas), šiame socialiniame tinkle turintis 68 tūkst. sekėjų.

Homoseksualių asmenų lytiniai santykiai draudžiami itin konservatyvioje Ačeho provincijoje.

Sumatros salos šiaurės vakaruose esantis Ačehas yra vienintelis Indonezijos regionas, kur galioja islamo teisė (šariatas), leidžianti taikyti fizines bausmes – viešą išplakimą – už homoseksualius lytinius santykius abipusiu sutikimu.

Nors už Ačeho ribų homoseksualumas toleruojamas, LGBTQ bendruomenės teisės ir laisvės smarkiai varžomos.

Islamistai ir konservatyvūs įstatymų leidėjai bandė kriminalizuoti tos pačios lyties asmenų santykius, o savo homoseksualumo neslepiantys žmonės dažnai susiduria su diskriminacija.

Islamistai ir konservatyvūs įstatymų leidėjai bandė kriminalizuoti tos pačios lyties asmenų santykius, o atviri homoseksualai dažnai susiduria su diskriminacija.

Vis dar paplitusi praktika homoseksualumą „gydyti“ konversijos terapija ir egzorcizmu, o kariuomenėje homoseksualūs lytiniai santykiai draudžiami.


Šiame straipsnyje: IndonezijaJTLGBT vėliava

NAUJAUSI KOMENTARAI

pasaulio ŽMONĖS l a u k i a ,

pasaulio ŽMONĖS  l a u k i a , portretas
kada n u s k ę s demonstruojamas MĖŠLAS -- per ilgai n e i š t y ž t a ši VAKARŲ "vertybė", kuri visiškai n e p a g r į s t a i išbujojo tik XX-to amžiaus pabaigoje/ politiniais ir komerciniais tikslais /.

Ir cia pe de ra stai

Ir cia pe de ra stai portretas
neduoda ramybes, kada baigsi visuomenes kirsinimas ir jaunimo demoralizavimas?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Šariatas yra labai gerai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių