Pereiti į pagrindinį turinį

Ingušijoje virė mūšiai

Šiaurės Kaukazas vėl primena parako statinę. Šeštadienį Ingušijos respublikoje sukilėliai užpuolė net tris rusų kariškių kolonas.

Vakar didžiausias Ingušijos miestas Nazranė buvo blokuotas kariškių. Įvažiuoti į miestą ir išvažiuoti iš jo nebuvo įmanoma. Sustiprinto saugumo priemonių nuspręsta imtis po to, kai respublikos kalnuotoje vietovėje buvo užpultos rusų kariškių kolonos.

Mūšiai, anot liudininkų, prasidėjo nuo ryto ir truko ištisą dieną. Pirma kolona, kaip teigiama, buvo užpulta netoli Galaškių kaimo. Keliais šarvuočiais ir sunkvežimiais "Ural" važiuojantys kariškiai pateko į sukilėlių pasalą. Pasak vieno liudininko, kareiviai net nespėjo pasipriešinti, nes keli sviediniai pataikė į sunkvežimius. Jo teigimu, per išpuolį buvo pašauti du šarvuoti transporteriai ir du sunkvežimiai.

Nepriklausomas naujienų portalas ingushetia.org pranešė, kad iš šimto kariškių per mūšį žuvo apie 50. Valdžia pateikė kitus duomenis: žuvo trys ir buvo sužeisti aštuoni kariai.

Kita kolona tą pačią dieną buvo užpulta netoli Ingušijos Alchastų kaimo. Apie tai pranešę kariškiai vėliau patvirtino, kad per mūšį ten taip pat žuvo trys kariai. Tikrasis žuvusiųjų skaičius gali būti daug didesnis. Kaip teigia vietos gyventojai, užpultai kolonai į pagalbą išskubėjo daugiau kariškių, bet jie taip pat pateko į pasalą.
Sukilėliai pasitraukė į mišką tik vakare. Pasak karininkų, jų paieškos operacija rezultatų nedavė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų