Irakas išsiuntė į Baltarusiją du lėktuvus per 600 migrantų repatriacijai

Du Irako lėktuvai vėlai ketvirtadienį išskrido į Baltarusiją, siekiant repatrijuoti daugiau kaip 600 irakiečių, įstrigusių šioje šalyje prie sienos su Lenkija, pranešė Susisiekimo ministerija Bagdade.

Praėjusią savaitę šimtai Irako piliečių, daugiausia kurdų, savanoriškai grįžo namo repatriacijos reisu iš Baltarusijos, kurios pasienyje jau kelias savaites stovyklauja tūkstančiai migrantų, besitikinčių patekti į Europos Sąjungą.

Irako užsienio reikalų ministerijos atstovas Ahmedas al Sahafas (Ahmedas Sahafas) sakė, kad iš viso bus repatrijuota 617 žmonių, pranešė Irako valstybinė naujienų agentūra.

Pirmasis lėktuvas su 185 žmonėmis po vidurnakčio turi nusileisti Arbilyje, autonominio Irako kurdų regiono sostinėje, naujienų agentūrai AFP sakė Kurdistano ryšių su užsienio žiniasklaida vadovas Lawkas Ghafuri (Laukas Gafuris).

Lapkričio 18-ąją iš Baltarusijos namo buvo parskraidintas 431 irakietis; daugelis jų grįžo apimti nevienareikšmiškų jausmų.

Dauguma sugrįžusiųjų sakė, kad išleido savo santaupas, pardavė vertingus daiktus ir net paėmė paskolą, norėdami išvengti ekonominių sunkumų Irake ir pradėti naują gyvenimą ES, tačiau taip ir neperžengė sienos.

Vakarai kaltina Baltarusiją priviliojant potencialius migrantus, daugiausia iš Artimųjų Rytų, melagingais pažadais, kad jie galės patekti į Vakarų Europą per Lenkiją ir Lietuvą.

Minskas tai neigia ir kritikuoja ES nares, kad šios neįsileidžia atvykėlių.

Humanitarinių organizacijų nurodo, kad nuo vasarą prasidėjusios krizės abipus sienos žuvo mažiausiai 11 žmonių, taip pat kritikuoja lenkų vyriausybę dėl jos vykdomos migrantų apgręžimo politikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andriuks

Andriuks portretas
Paėmė paskolą, kurią tikėjosi lengvai gražint iš pašalpų Vokietijoje. Taip jie visi ir daro- sulenda 7 asmenų šeima, gauna beveik 6000 eur pašalpą kas mėnesį, pragyvena iš pusės tų pinigų, o už kitus statosi namus savo irakuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių