Irako URM atstovas ragina tautiečius netapti prekybos žmonėmis taikiniais

  • Teksto dydis:

Irako užsienio reikalų ministerijos atstovas Ahmedas al Sahhafas (Ahmedas Sahafas) ragina tautiečius netapti prekybos žmonėmis taikiniais, Lietuvai susiduriant su neteisėtų migrantų krize.

„Dar kartą raginame visus irakiečius netapti kontrabandos ir prekybos žmonėmis tinklų taikiniais“, – ketvirtadienį ministerijos išplatintame pranešime teigė jis.

Tą jis pareiškė po to, kai baltarusių pasieniečiai trečiadienį pranešė, jog pasienyje, Benekainių gyvenvietės apylinkėse, mirė Irako pilietis, nors Baltarusijos pareigūnai ir suteikė jam pirmąją pagalbą.

Minsko režimo institucijos nurodo, kad vyras į Baltarusiją pateko iš Lietuvos. Anot jų, tądien Lietuva apgręžė dar keliasdešimt migrantų, patyrusių kūno sužalojimų.

„Ambasada Maskvoje atidžiai seka įvykį, kai Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje mirė Irako pilietis“, – teigė A. al Sahhafas.

Ambasada Maskvoje atidžiai seka įvykį, kai Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje mirė Irako pilietis.

Lietuvos pasieniečiai teigia negavę informacijos iš Baltarusijos pareigūnų apie įvykį, o apie tai sužinoję iš žiniasklaidos.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad už tai, kas vyksta Baltarusijoje, yra atsakinga šios šalies valdžia. Ji pridūrė, kad anksčiau Minsko režimas ne kartą yra skleidęs įvairių melagingų istorijų, taip bandant kompromituoti Lietuvos pareigūnus.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su ženkliai išaugusia neteisėta migracija. Per Baltarusiją į šalį jau bandė patekti daugiau nei 4 tūkst. migrantų, dauguma jų – irakiečiai. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija. Tačiau pradėjus naudoti apgręžimo priemones, neteisėtai kirtusiųjų sieną iš Baltarusijos skaičiai gerokai sumažėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agluonė

Agluonė portretas
Mirė vienas irakietis, na ir kas čia tokio vienu musulmonu bus mažiau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių