Ispanija vėl pratęsė draudimą atvykti žmonėms iš JK, Brazilijos ir PAR

Ispanija antradienį iki kovo 16 d. pratęsė draudimą atvykti keliautojams iš Jungtinės Karalystės (JK), Brazilijos ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) dėl ten aptiktų naujų atmainų koronaviruso.

Draudimas nėra taikomas Ispanijos piliečiams ir žmonėms, turintiems leidimą nuolat gyventi Ispanijoje. Išimtys taip pat taikomos žmonėms, tranzitu keliaujantiems per Ispaniją, tačiau jiems neleidžiama palikti oro uosto ar likti ten ilgiau nei 24 valandas.

Ispanija kelionių apribojimų JK įvedė gruodžio pabaigoje, siekiant užkirsti kelią ten lapkritį aptiktos labiau užkrečiamos atmainos koronaviruso plitimui. Draudimas atvykti žmonėms iš Brazilijos ir PAR įsigaliojo vasario 3 d.

Tai jau penktas kartas, kai Ispanija pratęsia draudimą atvykti žmonėms iš JK.

Praėjusią savaitę šalis taip pat įvedė privalomą 10 dienų karantiną žmonėms, atvykstantiems iš PAR ar Brazilijos. Jis gali sutrumpėti iki 7 dienų, jei atvykėliai parodys neigiamą koronaviruso testą.

Ispanija yra tik viena iš daugybės Europos šalių, įvedusių kelionių apribojimų šioms trims valstybėms dėl nerimo, kad ten aptiktų naujų atmainų koronavirusas plinta greičiau ir prieš jį gali neveikti vakcinos.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Ispanijoje iki šios dienos patvirtinta apie 900 vadinamosios britiškosios atmainos koronaviruso atvejų, tačiau šis skaičius gali būti didesnis. Sveikatos pareigūnai yra įspėję, kad britiškoji atmaina gali tapti dominuojama Ispanijoje.

Šalis taip pat patvirtinusi šešis užsikrėtimo PAR atmaina atvejus ir vieną braziliškąja atmaina atvejį.

Ispanijoje nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau kaip 3,1 mln. koronaviruso atvejų, mirė apie 68 tūkst. žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių