Įtakingas medicinos žurnalas D. Trumpo koronaviruso politiką pavadino katastrofiška

Įtakingas medicinos žurnalas „The Lancet“ JAV prezidento Donaldo Trumpo koronaviruso politiką pavadino „katastrofiška“. Prezidento rinkimai lapkričio 3 dieną yra „tinkamas momentas pradėti permainas geresne kryptimi“, – sakoma leidinio vedamajame. Tačiau žurnalas nepareiškė aiškios paramos ir D. Trumpo priešininkui demokratui Joe Bidenui.

JAV netinkamai reagavo į „didžiausią sveikatos krizę per šimtmetį“, rašė „The Lancet“. Straipsnyje teigiama, kad prasėjantis socialinis saugumas, politikų kišimasis į valstybinę sveikatos sistemą, sugriautas pasitikėjimas viešuoju sektoriumi ir kiti veiksniai lėmė „katastrofišką JAV reakciją į koronaviruso pandemiją“.

Šalis izoliuojasi nuo išorinio pasaulio, nori pasitraukti iš tarptautinių sutarčių ir Pasaulio sveikatos organizacijos, tęsiama vedamajame. Todėl rinkėjai raginami balsuoti už „grįžimą į pasaulio bendruomenę, kad ateitis būtų teisingesnė ir tvaresnė“.

JAV yra labiausiai pandemijos paveikta Žemės šalis. D. Trumpo reakcija į pandemiją yra viena pagrindinių rinkimų kampanijos temų. Jis kaltinamas mokslo institucijų ir mokslinių duomenų ignoravimu bei klaidingos informacijos skleidimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amerikietis

Amerikietis portretas
Perduosiu tam rusofašistui jūsų linkėjimus, bet manau kad jam į juos ir į jus nusispjaut.

O amerika!,,,

 O amerika!,,, portretas
D.Trump---SEKMES[[[nes isterikas joe nuvestu JAV "i krumus"

Sėkmės

Sėkmės portretas
Sėkmės Donaldui Trampui rinkimuose.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių