Pereiti į pagrindinį turinį

Įtarimų šešėlis mero neparklupdė

2009-07-02 09:11
A.Lembergui kaltinamas kyšininkavimu ir kitais sunkiais nusikaltimais.
A.Lembergui kaltinamas kyšininkavimu ir kitais sunkiais nusikaltimais. / "Reuters" nuotr.

Ne tik Lietuvoje žmonės mėgsta teisėsaugos nemalonę užsitraukusius politikus. Ką tik išrinktos Latvijos Ventspilio uostamiesčio dūmos pirmajame posėdyje vakar jos pirmininku pakartotinai išrinktas Aivaras Lembergas.

Politikas padėkojo visiems miestiečiams, balsavusiems už jį savivaldybių rinkimuose birželio 6 d., ir miesto dūmos deputatams, parėmusiems jo kandidatūrą per dūmos pirmininko rinkimus.

A.Lembergui iškelta byla, kurioje jis kaltinamas keliais sunkiais nusikaltimais: valstybės pareigūno tarnybos įgaliojimų naudojimu esat interesų konfliktui, kyšininkavimu, dokumentų klastojimu arba falsifikuotų dokumentų naudojimu, tarnybos įgaliojimų viršijimu ir kitais teisės pažeidimais.

Sostinės Rygos miesto dūmos posėdyje Latvijos sostinės meru išrinktas centro kairės "Santarvės centro", kurio pagrindiniai rinkėjai yra rusakalbiai šalies piliečiai, lyderis Nilas Ušakovas.

Už 33 metų N.Ušakovo kandidatūrą balsavo 37 miesto dūmos deputatai, o už dešiniosios Piliečių sąjungos kandidatą Girtą Valdį Kristovskį – 21.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų