Izraelio karinės pajėgos įsiveržė į Gazos Ruožą

Dėl Izraelio dar kartą okupuoto Vakarų Kranto neribotam laikui vakar buvo
atšaukti sausį numatyti visuotiniai palestiniečių savivaldos rinkimai

Dėl Izraelio dar kartą okupuoto Vakarų Kranto neribotam laikui vakar buvo atšaukti sausį numatyti visuotiniai palestiniečių savivaldos rinkimai

Naktį Izraelio pajėgos ir šarvuočiai pradėjo įsiveržimą į pietinėje Gazos Ruožo dalyje esantį Rafaho miestą, kur susprogdino dviejų palestiniečių aktyvistų namus, sekmadienį pranešė šaltiniai palestiniečių saugume.

Pasak šaltinių, įsiveržusios apie kilometrą į miestą, Izraelio pajėgos sugriovė dviejų ir apgadino dar trijų radikaliojo judėjimo “Islamo džihadas” narių namus.

Izraelio armijos atstovas patvirtino, kad tokia operacija buvo įvykdyta, ir pridūrė, kad per apyaušriu pasibaigusį reidą buvo suimti devyni palestiniečiai, įtariami dalyvavę rengiant Izraeliui priešiškus išpuolius.

Šią žinią pranešė palestiniečių savivaldos ministrų kabinetas.

“Dėl Izraelio okupacijos, kliūčių ir uždarytų kelių sausio 20 dieną numatyti parlamento rinkimai tapo neįmanomi”, - Reuters naujienų agentūrai pareiškė ministrų kabineto narys Saebas Erekatas.

Pareiškime teigiama, jog visuotiniai rinkimai bus paskelbti iškart, kai tik “okupacinė kariuomenė atsitrauks į pozicijas, kuriose ji buvo iki palestiniečių sukilimo, prasidėjusio 2000 m. spalį.

Pirmieji ir kol kas vieninteliai palestiniečių savivaldos rinkimai įvyko 1996 m. Tuo tarpu antriesiems rinkimams sutrukdė palestiniečių sukilimas, per kurį Izraelis antrą kartą okupavo Vakarų Kranto miestus.

BNS, ELTA, KD inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių