Izraelis paskelbė priemones, kuriomis norima panaikinti „teroristų šeimų“ teises

Po dviejų išpuolių Rytų Jeruzalėje, per vieną iš kurių netoli sinagogos žuvo septyni asmenys, Izraelio saugumo kabinetas šeštadienį paskelbė apie priemones, kuriomis siekiama panaikinti tam tikras „teroristų šeimų“ teises.

Išplatintame pranešime teigiama, kad vėlyvą šeštadienio vakarą posėdžiavęs Izraelio saugumo ministrų kabinetas „nusprendė imtis tam tikrų veiksmų, kad iš...teroristinių ir juos remiančių asmenų būtų pareikalauta atpildo“.

Saugumo kabinetas paskelbė, kad „terorizmą remiančių teroristų šeimoms“ atimama teisė į socialinę apsaugą, o sekmadienį Izraelio ministrų taryboje bus svarstomas įstatymo projektas dėl jų Izraelio asmens tapatybės kortelių panaikinimo.

Susitikimo pradžioje šalies ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pažadėjo „griežtai“ ir „greitai“ reaguoti į pastarųjų dienų palestiniečių įvykdytus išpuolius.

Paskelbtos priemonės atitinka jo kraštutinių dešiniųjų politinių partnerių siūlymus, kurie jam padėjo po lapkritį įvykusių rinkimų grįžti į valdžią.

Tikėtina, kad naujausios priemonės bus taikomos Izraelio pilietybę turintiems palestiniečiams ir aneksuotoje Rytų Jeruzalėje gyvenantiems asmenims.

Penktadienį sinagogoje įvykdytą išpuolį – viena iš daugiausiai aukų per pastaruosius metus nusinešusių incidentų Jeruzalėje – įvykdė 21-erių palestinietis, gyvenantis Rytų Jeruzalėje.

Praėjus kelioms valandoms, šeštadienį Jeruzalės rytuose trylikametis palestinietis nušovė ir sužeidėt tėvą ir sūnų.

Apgailestaudamas dėl scenų, kuomet keliuose Palestinos miestuose žmonės šventė žudynės prie sinagogos viename iš žydų gyvenviečių kvartalų Rytų Jeruzalės rytuose, saugumo kabinetas taip pat sutarė „dėl veiksmų gyvenvietėms stiprinti, kurie bus pateikti šią savaitę“, tačiau detalesnės informacijos nepateikė.

Izraelio gyvenvietes okupuotoje Palestinos teritorijoje Jungtinės Tautos laiko neteisėtomis ir nuolat ragina jas panaikinti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
teroristams niekur nebus ramaus gyvenimo !!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Pradedu suprasti, kodel Hitleris organizavo holokaustą.

Fui

Fui portretas
Darosi šlykštūs
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių