J. Bidenas: miškų gaisrai įrodo, kad turime imtis veiksmų dėl klimato kaitos

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį kalbėjosi su gubernatoriais iš septynių valstijų, kuriose siaučia miškų gaisrai, pabrėždamas, kad krizė atskleidė poreikį imtis veiksmų kovoje su klimato kaita, praneša AFP.

Vaizdo konferencijos metu Baltuosiuose rūmuose JAV prezidentas dėkojo ugniagesiams, gesinantiems 66 miškų gaisrus vakarinėje JAV dalyje, ir vadino juos herojais. Šalies vadovas sakė, kad reikia skirti daugiau resursų gaisrams gesinti.

„Jiems reikia daugiau pagalbos. Negalime ignoruoti to, kad mūsų šalį veikia tarpusavyje susiję veiksniai – itin didelis karštis, užsitęsusi sausra ir itin miškų gaisrams palankios sąlygos“, – J. Bidenas sakė septynių valstijų gubernatoriams, tarp kurių buvo Kalifornijos, Oregono ir Montanos atstovai.

Jis mano, kad kovojant su klimato kaita reikia spręsti visas šias tris problemas.

JAV prezidentas taip pat pastebėjo, kad pasitarimas dėl miškų gaisrų paskutinį kartą vyko prieš mėnesį, o nuo tada išdegusios žemės plotas padvigubėjo iki 3,4 mln. akrų.

Gaisrus gesina keli tūkstančiai ugniagesių, dažniausiai itin pavojingomis sąlygomis, o mažiausiai du jų žuvo.

Prezidentas sakė, kad dėl klimato kaitos miškingose vietovėse pakilo oro temperatūra, o tai sudaro palankias sąlygas medžiams kenkiantiems vabalams. Dėl jų susidaro dideli plotai nudžiūvusių medžių, ir tai prisideda prie gaisrų.

J. Bidenas taip pat Kongresui pasiūlė savo infrastruktūros planą, kuriame milijardai JAV dolerių būtų skiriami miškų apsaugai ir kovai su miškų gaisrais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Astronomas hidrologas  41-jų  tremtinys  Romualdas  Zubinas  portretas
Laikas pažinti ARISTOTELIO pranašystę, anot kurios, ŽEMĖJE, kas 3000 metų, vyksta milžiniški gaisrai! Kaip regime ŠI Aristotelio pranašystė pildosi! ATĖJO GAISRŲ METAS! Beja, su DIDŽIAUSIU kaupu pildosi ir Romos Poeto OVIDIJAUS pranašystė, anot kurios Žemėje bus FAETONTO LAIKMETIS, kai Jis iš TĖVO - SAULĖS, išprašys SAULĖS KARĖTĄ ir, nesuvaldęs žirgų, FAETONTAS SUDEGINS ne tiktai KARĖTĄ, bet ir ŽEMĘ!!! Tai Žemėje vyksta periodiškai kas 3000 ir 6000 metų! .

taip

taip portretas
bidartistas kovoja su pasilteimu pats sukeldamas tus gaisrus kur sudega namai iki pamatu o medziai salimais islieka taip dronu pagaba isbandomas naujas lazerinis ginklas paversdamas pelenas viska d argi metala======

Tam

Tam portretas
Tam ir padeginejami kad butu galima meluoti del klimato atsilimo apkresti tam tikruose taskuose virusu ir vel apversti aaukstyn kojom ir rekti kaf kaip blogai kaip blogai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių