J. Bidenas paskelbė apie gruodį virtualiai vyksiantį demokratijos viršūnių susitikimą

Baltieji rūmai trečiadienį pranešė, kad JAV prezidentas Joe Bidenas planuoja valstybių vadovus, pilietinės visuomenės bei privataus sektoriaus atstovus ir filantropus sukviesti į virtualų „Viršūnių susitikimą už demokratiją“, kuris vyks gruodžio 9–10 dienomis.

Aukščiausiojo lygio susitikime „bus sutelkti įsipareigojimai ir iniciatyvos trimis pagrindinėmis temomis: apsauga nuo autoritarizmo, kova su korupcija ir pagarba žmogaus teisėms", teigiama Baltųjų rūmų pranešime.

Po metų J. Bidenas planuoja dar kartą priimti susitikime dalyvavusius atstovus, kad „būtų apsvarstyta įgyvendinant įsipareigojimus padaryta pažanga“.

Prezidentas vis dėlto neatskleidė į viršūnių susitikimą pakviestų šalių sąrašo. Šis susitikimas laikomas alternatyva G20 konferencijai ir iššūkiu Kinijai.

G20 šalys savo ruožtu, įskaitant tokias autoritarines valstybes kaip Kinija ir Saudo Arabiją, spalio pabaigoje susitiks Italijoje.

J. Bideno teigimu, „šių laikų iššūkis yra parodyti, jog demokratijos gali būti stiprios, gerindamos savo piliečių gyvenimus ir spręsdamos pagrindines problemas, su kuriomis susiduria pasaulis“, skelbiama administracijos pranešime.

JAV prezidentas ne kartą yra išreiškęs troškimą dar kartą prisiimti „laisvojo pasaulio lyderio“ vaidmenį, kuris neretai priskiriamas Baltiesiems rūmams, tačiau kurio niekuomet nenorėjo prisiimti Donaldas Trumpas, skelbęs apie Amerikos pirmumą.

Baltieji rūmai viršūnių susitikimą apibūdino kaip „progą pasaulio lyderiams išklausyti vieniems kitus bei valstybių piliečių nuomonę, pasidalyti sėkmės istorijomis, užmegzti bendradarbiavimo ryšius ir atvirai kalbėti apie iššūkius, su kuriais šiandien susiduria demokratija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bus

bus portretas
klounu demonizacija parodys tikrai savo buties isvaizda ir tikslus kuriems nelemta issipildyt ========
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių