J. Trudeau: Kanada sušvelnins suvaržymus, kai bus paskiepyta daug šalies gyventojų

Suvaržymai, įvesti Kanadoje dėl pandemijos, bus pradėti švelninti tik paskiepijus daug šalies gyventojų. Tai penktadienį žurnalistams pareiškė Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau.

„Mes pradėjome vakcinaciją gruodžio mėnesį, anksčiau negu buvo planuota, - sakė jis. – Kai mes paskiepysime pakankamą kanadiečių skaičių, tai galėsime pradėti švelninti suvaržymus“. J. Trudeau pridūrė, jog to dar nebus artimiausiu metu, kadangi „vakcinacijai prireiks mėnesių“. Tačiau vyriausybės vadovas pareiškė viltį, kad iki sausio pabaigos skiepų sulauks jau ne mažiau kaip 3 mln. žmonių.

Premjeras taip pat paragino piliečius nenukrypstamai laikytis reikiamų atsargumo priemonių, tokių kaip kaukių dėvėjimas, reguliarus rankų plovimas ir socialinio atstumo laikymasis.

Gruodžio 13 d. į Kanadą atskrido pirmasis lėktuvas su vakcina nuo koronaviruso, kurią pagamino Amerikos kompanija „Pfizer“ ir jos partnerė Vokietijoje „BioNTech“, o gruodžio 14 d. šalyje jau prasidėjo vakcinacija. Antradienį J. Trudeau pranešė, kad iki gruodžio pabaigos Kanada gaus 168 tūkst. JAV kompanijos „Moderna“ vakcinos dozių, kai Kanados sveikatos apsaugos ministerija leis ją naudoti. Kitų metų pradžioje Kanada gaus jau kelis milijonus šių vakcinų dozių.

Premjeras taip pat sakė esąs įsitikinęs, kad, sukūrus vakcinas, pandemiją pavyks nugalėti jau 2021 metais.

Otava sudarė sutartis dėl vakcinos nuo koronaviruso tiekimo su tokiomis kompanijomis kaip „AstraZeneca“, „Novavax“, „Johnson & Johnson“, „Pfizer“, „Moderna“, „Sanof“ ir GSK (GlaxoSmithKline). Iš viso Kanada užsisakė daugiau kaip 300 mln. būsimų vakcinų dozių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Ir pas mus taip reikėtų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių