JAV pajėgos į Vašingtoną permetė 1 600 karių

JAV kariuomenė į karines bazes aplink sostinę Vašingtoną perkėlė 1 600 karių, kad, esant reikalui, galėtų paremti saugumo pajėgas sostinėje tęsiantis protestams. Karo policija ir pėstininkai pasirengę, jei reikės, įsikišti, antradienio vakarą pareiškė Gynybos departamento atstovas. Permesti karius nurodė gynybos sekretorius Markas Esperis.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį paskelbė, jog ketina pasitelkti „tūkstančius“ karių, kad užkirstų kelią riaušėms per taikius protestus po afroamerikiečio George‘o Floydo mirties.

JAV kariuomenės panaudojimas šalyje būtų labai neįprastas žingsnis. Kelios valstijos yra paprašiusios nacionalinės gvardijos paramos. Ši JAV dažniau pasitelkiama per gamtos katastrofas ar kitomis ekstremaliomis situacijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kiek tam arabui-policininkui sumokejo? I duju kamera setona. O spalvotus i kameras. Kaip ten normalus zmones apsikencia su tais primatais?

manau

manau portretas
Jeigu savo laiku Ukrainos prezidentas Janukovičius būtų savo ekstremistams davęs tokį pat atkirtį kaip dabar tai daro Trumpas, - Ukraina vis dar liktų tarp žengiančiu į priekį šalių tarpe, o ne skurstų kaip dabar, ir nelauktų išmaldos iš turtingesnių valstybių.

Aha

Aha portretas
Gera straipsnio antraste,suprask Vasingtonas atskiroj valstybej
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių