JAV žvalgybos paslapčių viešintojo E. Snowdeno vaikas turės Rusijos pilietybę

Buvęs JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininkas Edwardas Snowdenas, turintis neterminuotą leidimą gyventi Rusijoje, netrukus taps tėvu, ketvirtadienį pranešė jo advokatas.

„Vakar buvome susitikę su Edwardu, ir jis man pranešė džiugią žinią. Gruodžio pabaigoje jie su žmona laukia pirmagimio“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė advokatas Anatolijus Kučerena.

Pasak jo, kūdikis gimimu įgis Rusijos pilietybę.

„Vaikas turės Rusijos pilietybę“, – nurodė teisininkas.

Paklaustas, apie paties E. Snowdeno planus gauti pilietybę, advokatas atsakė: „Manau, kad artimoje ateityje, dėl planuojamo vaiko gimimo, mes aptarsime šį klausimą. Kol kas informacijos šiuo klausimu nėra“.

E. Snowdenas, anksčiau dirbęs ne tik NSA, bet ir JAV Centrinei žvalgybos valdybai (CŽV), 2013 metais nutekino žiniasklaidai tūkstančius įslaptintų dokumentų, atskleidusių po 2001 metų rugsėjo 11-osios amerikiečių žvalgybos vykdytų sekimo programų mastą.

Jungtinėse Valstijose jis yra kaltinamas šnipinėjimu ir valstybės paslapčių vagyste. Už tokius nusikaltimus jam grėstų iki 30 metų laisvės atėmimo bausmė.

E. Snowdenas pabėgo iš JAV  į Honkongą, o vėliau – į Rusiją, kur dabar gyvena.

Remiantis CNN duomenimis, E. Snowdenas iš savo knygos pardavimų uždirbo 4,2 mln. JAV dolerių, dar daugiau nei 1 mln. JAV dolerių jis gavo už savo pasirodymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
gal dar liko stalino premijos juk SNeries sunus Saulius Bucas gavo palikima 1 mln rub kai suejo pilnametyste as ji pazinojau su praskelta lupa jo tevo name dar nakvojau turejo meniskos gysleles o as dariau nuotraukas iki siol turiu spalvotmu ka uno peisazu azuolyno zoo sod o viljampoles arkinio tilto ta is laikais dar mazai kas spalvota s dare kiek zinau nieas?...

Jojonas

Jojonas portretas
JAV visdėlto demokratinė šalis!Net Trampas su tokiais veikėjais kaip Snoudenas ar Asanžas nesitvarko amerikietiško ,,novičioko"pagalba!O štai Putinui jau nelaiko netvai:sensta,ko gero.

Anonimas

Anonimas portretas
Va kam reikia duoti Nobelio taikos premiją, o ne toms kvailoms baltarusių boboms. Bet ta "Šniobelio" premija, deja, jau išsigimė, nebeteko autoriteto.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių