Pereiti į pagrindinį turinį

J.Fritzlo byla vietiniams atsibodo

2009-03-16 09:00

Didžiausios pasaulio agentūros laukia Austriją sukrėtusios incesto bylos atomazgos. Šiandien prasidės 24 metus kalinusio ir dukterį žaginusio Josefo Fritzlo teismas.

Tiek žurnalistų 60 km į vakarus nuo Vienos esančio Sankt Pelteno gyventojai dar nebuvo matę. Didžiausios pasaulio žiniasklaidos agentūros ir televizijos suvažiavo į šį Austrijos miestą, kur prasidės J.Fritzlo teismas.

Aplink prieš 100 metų statytą teismo pastatą buvo įrengtos metalinės užtvaros ir pakylos televizijos darbuotojams, kurie pasirengę naujienas perduoti visam pasauliui. Iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Ispanijos atvykusiems žurnalistams įrengta ir speciali palapinė, kur kasdien vyks spaudos konferencijos. Iš viso čia dirbs apie 200 žiniasklaidos darbuotojų.

Tačiau tarptautinis ažiotažas dėl šios bylos visiškai neįdomus vietos gyventojams. Niekas jų neplanuoja eiti prie teismo pastato ar kitaip nei per televiziją stebėti proceso. "Mums jau nuo to bloga. Kodėl žmonės įkyriai tai kartoja, kai jau žinome visas šios bylos detales?" – sakė miestelio gyventojas Peteris Bylica.

73 metų J.Fritzlas buvo areštuotas pernai balandį. Jis kaltinamas žaginimu, kraujomaiša, izoliavimu, užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis, pavergimu ir naujagimio nužudymu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų