JK „Brexito“ naktį iškels vėliavas, bet neskambins Didžiojo Beno varpais

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija „Brexito“ naktį išleis proginių monetų, iškels valstybės vėliavas ir projektuos atgalinio laiko skaičiavimo laikrodį ant Dauningo gatvės pastatų sienų, tačiau Didžiojo Beno varpais neskambins, penktadienį pranešė vyriausybė.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) taip pat paskelbs ypatingą kreipimąsi į tautą, pranešė jo biuras, padėdamas tašką ne vieną dieną trukusiose diskusijose, kaip reikėtų paminėti šalies išstojimą iš Europos Sąjungos (ES).

„Sausio 31-oji bus reikšminga akimirka mūsų istorijoje, nes Jungtinė Karalystė paliks ES ir atgaus nepriklausomybę“, – nurodoma Dauningo gatvės išplatintame pareiškime.

„Vyriausybė ketina pasinaudoti šia proga, kad išgydytų susiskaldymą visuomenėje, suvienytų bendruomenes ir pradėtų kurti šalį, kurią norime pamatyti ateinantį dešimtmetį.“

Išstojimo iš ES šalininkai pradėjo lėšų rinkimo kampaniją, kad Didysis Benas, nuo 2017 metų skambantis tik ypatingomis progomis, nes jo varpinėje vykdomi restauravimo darbai, suskambėtų 23 val. Grinvičo laiku, kai turėtų pagaliau įvykti „Brexitas“.

Organizatoriams pavyko surinkti beveik pusę 500 tūkst. svarų (590 tūkst. eurų) sumos, kuri reikalinga norint vėl sumontuoti laikrodžio skambinimo mechanizmą ir atstatyti grindis darbininkams.

Tokia idėja papiktino žmones, per 2016-ųjų referendumą dėl narystės ES balsavusius prieš „Brexitą“, o vyriausybė atsiribojo nuo iniciatyvos, nors iš pradžių reiškė jai tvirtą paramą.

Vietoj to valdžia pristatė planus dėl „laiką iki 23 val. skaičiuosiančio laikrodžio, kuris bus projektuojamas ant juodų Dauningo gatvės plytų“.

JK Iždas savo ruožtu išleis proginių „Brexito“ monetų, ant kurių bus išgraviruotas įrašas „taika, klestėjimas ir draugystė su visomis valstybėmis“.

B. Johnsonas – vienas iš 2016-ųjų „Brexito“ kampanijos veidų – „tą dieną turėtų vienas pirmųjų gauti naują monetą“, pranešė vyriausybė.

Pranešama, kad jo komanda buvo priversta išlydyti monetas, paruoštas 2019-ųjų spalio 31-ajai – dienai, kai liepą į valdžią atėjęs premjeras iš pradžių žadėjo įgyvendinti „Brexitą“.

Nuo to laiko JK išstojimas iš ES buvo jau du kartus atidėtas.

„Visa tai baisoka“

Ministrų kabinetas planuoja sausio 31-ąją surengti neeilinį posėdį dar neatskleistoje vietoje Anglijos šiaurėje – euroskeptikų tvirtovėje.

B. Johnsono vadovaujama Konservatorių partija palenkė savo pusėn už Leiboristų partiją tradiciškai balsavusius rinkėjus šalies šiaurinėje dalyje ir per gruodį įvykusius visuotinius rinkimus pasiekė triuškinimą pergalę.

Dabar jo vyriausybė stengsis išlaikyti tos elektorato dalies paramą, dosniau finansuodama regioninės plėtros programas.

Londono ir Briuselio derybos dėl naujo prekybos susitarimo turėtų prasidėti kovo pradžioje, kai oficialios „skyrybos“ jau įvyks.

Tačiau visų pirma B. Johnsonui teks nuraminti supykusius „Brexito“ šalininkus, atsiliepusius į jo antradienį išsakytą raginimą rinkti lėšas „Didžiojo Beno dūžiams“, kiekvienas iš kurių, kai kuriais skaičiavimais, atsieis 50 tūkst. svarų.

„Juokinga, ar ne? Ministras pirmininkas sakė: „Jei žmonės gali surinkti pinigus, tai gali įvykti“, – interviu naujienų agentūrai AFP piktinosi „Brexito“ partijos pirmininkas Richardas Tice'as (Ričardas Taisas).

„O dabar prakeikti biurokratai parlamento rūmuose sako: „O ne, visa tai baisoka; net jei surinksite pinigus, negalėsite jų išleisti valstybės turtui. Tai absurdiška!“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Litvakas, \\\\\\,..//////

Litvakas,  \\\\\\,..////// portretas
nuo Žeimončių kalvarijas sugriaus Euro"Sajūzą.Ui, negherai.

prasti

prasti portretas
popieriai jei ir princas atsisake rentos matosi zmogelis dar garbingas ir nenori but visuomenes islaikytiniu duk jam proto ir sveikatos gyventi zmoniu labui nes monarchija jau griuva nes ta padare pati pagreitindama politivykius......

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Cha, cha, cha..., Ubagai laikrodžio remontui pinigų neturi, mat iš Europos turbūt pinigo nebegauna. You are allways welcome to the Brexit cha, cha, cha...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių