JK vyriausybė perspėja galinti imtis griežtesnių karantino priemonių

Jungtinės Karalystės (JK) sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas perspėjo britus, kad vyriausybė gali uždrausti žmonėms sportuoti lauke, jei šie ir toliau pažeidinės griežtus karantino reikalavimus.

Sveikatos apsaugos pareigūnai nerimauja, kad dėl šiltesnių orų britai susirinks parkuose ir kitose atvirose erdvėse bei taip paskatins koronaviruso plitimą šalyje.

Po to, kai šeštadienį pastebėta daug saulėje besideginančių žmonių viename iš Pietų Londono parkų, sekmadienį šis parkas buvo uždarytas.

M. Hancockas, kuriam buvo patvirtintas koronavirusas, televizijai „Sky News“ sakė, kad deginimasis pažeidžia taisykles, todėl visi tai darantys žmonės kelia grėsmę kitų žmonių gyvybėms.

Vėliau BBC jis tikino, kad dauguma žmonių laikosi reikalavimų ir iš namų išeina tik apsipirkti būtinų prekių ir vaistų bei kartą per dieną pasportuoti. Visgi, sakė M. Hancockas, „visiškai neįtikėtina“, kad atsiranda žmonių, kurie šių reikalavimų nesilaiko.

„Tiesa tokia, kad kuo daugiau žmonių išeina iš namų, tuo labiau plinta virusas. Nenoriu atimti sporto lauke todėl, kad žmonės nesilaiko taisyklių, bet, jei daug žmonių išeis į lauką ir pažeis taisykles, bijau, kad turėsime imtis veiksmų“, – sakė M. Hancockas.

Tuo tarpu Dorseto pietvakarių Anglijoje policija pranešė skyrusi baudą vyrui, kuris valėsi savo seiles parduotuvėje parduodamais daiktais.

Šeštadienio vakarą pranešta apie didžiausią COVID-19 aukų skaičiaus šuolį per vieną parą. Iš viso JK nuo koronaviruso mirė 4 313 žmonių, juo užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 41 903.

Tarp mirusiųjų pastarąją parą yra ir penkerių metų vaikas bei septyni sveikatos priežiūros darbuotojai.

JK premjeras Borisas Johnsonas, kuriam diagnozuotas koronavirusas, šiuo metu saviizoliuojasi. Tikimasi, kad koronaviruso protrūkis piką Jungtinėje Karalystėje pasieks per artimiausias 7–10 dienų.

Nėščia B. Johnsono partnerė Carrie Symonds taip pat pajuto į COVID-19 panašius simptomus, tačiau jai tyrimas dėl koronaviruso dar nebuvo atliktas.

Sekmadienį 20 val. vietos laiku (22 val. Lietuvos laiku) karalienė Elžbieta II kreipsis į tautą. Manoma, kad kreipimesi ji pasidžiaugs visuomenės reakciją į pandemiją.

Vyriausias karalienės sūnus ir sosto įpėdinis princas Čarlzas šiuo metu sveiksta nuo COVID-19.



NAUJAUSI KOMENTARAI

masonas

masonas portretas
uk 5G rysys naikina paukscius,sekantys-zmones...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių