Jordanija į Gazos Ruožą pristatė medicininių priemonių siuntą

Jordanijos ginkluotosios oro pajėgos ketvirtadienį pranešė į pietų Gazoje esančią Jordanijos lauko ligoninę parašiutu pristačiusios būtiniausių medicininių priemonių. Pietinėje Gazos dalyje šiuo metu vyksta naujausias Izraelio kariuomenės puolimo etapas, prie šioje teritorijoje esančio Chan Junio miesto sutelktos Izraelio pajėgos.

Jordanija jau ketvirtą kartą parašiutu pristato medicinines priemones ir humanitarinę pagalbą Gazai, tačiau didžiausiame Palestinos teritorijos pietinės dalies Chan Junio mieste esančiai Jordanijos ligoninei siunta tokiu būdu pristatyta pirmą kartą.

Ligoninė buvo įrengta vos prieš maždaug dvi savaites.

Pirmuosius tris kartus pagalba parašiutu pristatyta į Jordanijos ligoninę šiaurės Gazoje.

Izraelio kariuomenė Chan Junyje vykdo operaciją prieš islamo ekstremistų grupuotę „Hamas“.

Pastarosiomis dienomis į miestą atvyko Izraelio tankai ir kariai, trečiadienį buvo pranešama apie intensyvius mūšius miesto gatvėse. Ketvirtadienį kariuomenė pranešė, kad buvo atakuota dešimtys „Hamas“ pozicijų.

Mūšiai tęsėsi ir šiaurinėje pakrantės regiono dalyje, Izraelio karinės jūrų pajėgos iš Viduržemio jūros dar kartą apšaudė „Hamas“ pozicijas.

Tankiai apgyvendintame ruože esančių Palestinos civilių kančios paskatino tarptautinę bendruomenę pareikšti kritiką.

JT generalinis sekretorius žengė neeilinį žingsnį, paragindamas JT Saugumo Tarybą imtis skubių veiksmų užkirsti kelią humanitarinei katastrofai.

Karą Gazoje sukėlė kruviniausias išpuolis prieš netoli sienos su Gazos Ruožu esančias Izraelio bendruomenes šios šalies istorijoje, kurį spalio 7 d. įvykdė teroristai iš „Hamas“ ir kitų grupuočių. Per jį žuvo daugiau nei 1,2 tūkst. žmonių.

Atsakydamas Izraelis pradėjo plataus masto bombardavimą, o spalio gale – ir sausumos puolimą. „Hamas“ kontroliuojamos sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, aukų skaičius Gazoje jau siekia daugiau nei 16,2 tūkst..

Šiuo metu nepriklausomo šių duomenų patikrinimo atlikti neįmanoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių